Muğla ili genelinde dün gece başlayan yağış nedeniyle kayganlaşan yollara, sabah saatlerinden itibaren oluşan sis eklenince sürücüler için tehlike arttı. Muğla Marmaris kara yolunun Sakar rampası olarak bilinen noktasında oluşan sis nedeniyle zincirleme trafik kazası yaşandı. Görüş mesafesinin azaldığı yolda 5 araç birbirine girerken 2 sürücü yaralandı. 

48 T 1010 plakalı Özay Dönmez kontrolündeki ticari taksi, yağış nedeniyle kayganlaşan yolda sisten dolayı görüş mesafesinin de kısıtlanması nedeniyle kontrolden çıkarak kaydı. 34 CCG 549 plakalı İsmail Üçer'in kullandığı otomobil de ticari taksinin kaydığı noktada durdu. Bu sırada arkadan gelen Nizami Giritli yönetimindeki Çinli turistleri taşıyan 34 AE 0398 plakalı midibüs de kavşağı geniş dönmek isteyince sis nedeniyle geç farkettiği ticari taksi ve arkasında duran otomobile çarptı. 

Yoğun sis nedeniyle önlerindeki 3 aracın çarpışmasını fark edemeyen 48 LS 150 plakalı aracı kullanan Salih Demir ve 48 ABR 780 plakalı aracı kullanan Ersun Dabak da virajı alamayınca kazaya dahil oldu. 



Toplamda 5 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında neyse ki can kaybı yaşanmadı. Ticari takside bulunan Neslihan Aygün ve taksi şoförü Ersun Dabak yaralandı. Muğla Sıtkı Koçman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan yaralıların durumlarının iyi olduğu bildirildi. Bodrum'dan Fethiye'ye giden tur midibüsündeki 14 Çinli turistin ise başka bir araçla Fethiye'ye götürülecekleri ifade edildi. Tur midibüsünün şoförü Nizami Giritli, “İki araç kaza yapmıştı şurada. Biz de aracımızı kaydırdık ve çarptık” ifadelerini kullandı.

FIRTINA HANGİ SAATLERDE ETKİLİ OLACAK? FIRTINA HANGİ SAATLERDE ETKİLİ OLACAK?