Balıkesir’de trafik kazası geçiren ve tedavisi riskli bulunduğu için birçok il hastanesinin tedaviye yönelik olumlu cevap vermediği hastanın imdadına Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi yetişti.

Neval Çolak'ın haberine göre, 23 Ocak’ta Balıkesir’de meydana gelen motosiklet kazasında sürücü M. Çakır ağır yaralanarak 112  ambulans ekiplerince Balıkesir Şehir Hastanesi’ne  kaldırıldı. Kafatasından yaralanan M. Çakır, ilk tedavisinin ardından, hastanede  ilgili serviste 8 gün uyutularak kafatasında oluşan ödemin atılması beklendi. Bu süreçte kafatasında oluşan hasar için ilgili bölümlerde tedavi için araştırmalar sonucunda Bursa, İzmir, Manisa ve Ankara hastanelerine sevk için hazırlıklar yapıldı ancak kafatasındaki hasar derecesinin riskli olmasından  dolayı söz konusu hastanelerde tedavisi gerçekleşemedi.  En son Muğla Sıtkı Koçman Eğitim ve Araştırma Hastanesi  Plastik Cerrahi Bölümü ile Beyin Cerrahi Bölümü doktorları ile görüşülerek hasta Muğla’ya sevk edildi. 

Hastane ilgili bölüm yetkililerinden edinilen bilgiye göre,  hasta kabulden sonra  Plastik Cerrahi ve Beyin Cerrahi ekiplerince ortaklaşa oluşturulan konseyde hastaya nasıl müdahalede bulunulacağı konusunda karar alındığını ve alınan karara göre bir dizi ameliyatlar yapılarak risk derecesi yüksek olan hasta  normale döndürüldü. Muğla Sıtkı Koçman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Plastik Cerrahi Doktorlarından Prof. Dr. Mustafa Nişancı ve ekibindeki  Dr. Ali Murat Sonel ve Dr. Bilge Kağan Aysal  ile Beyin Cerrahı Doktorlarından  Dr. Serhat Aydıner’den  risk derecesi yüksek hasta için başarılı operasyon gerçekleştirildi. Şu an servisteki odasına alınan M. Çakır’ın tedavisine kontrollü şekilde devam edildiği kaydedildi.

Oğlunun riskli olmasına rağmen gerekli tüm tedavileri hem Plastik Cerrahi, hem de Beyin Cerrahi doktorları tarafından zamanında ve doğru olarak yapıldığını ifade eden Anne Eylem Çakır, “Oğlum 23 Ocak’ta Balıkesir’de kaza geçirdi. Balıkesir Şehir Hastanesi’nde ilk tedavinin ardından 8 gün uyutuldu. Uyutulmanın ardından asıl tedavisi için Bursa, İzmir,  Manisa ve Ankara’daki hastaneler ile görüşüldü. Bu görüşmelerden risk faktörünün yüksek olması sebebiyle olumlu yanıt alamadık. Balıkesir Şehir Hastanesi  doktorları aracılığıyla Muğla Sıtkı Koçman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Plastik Cerrahi ve Beyin Cerrahi Bölümü  ile de görüştük. Sağ olsunlar bizi kabul ettiler.  Hepsine çok teşekkür ediyorum. Oğlumun riskli olmasına rağmen gerekli tüm tedavileri hem Plastik Cerrahi, hem de Beyin Cerrahi doktorları tarafından zamanında ve doğru olarak yapıldı. Şu an oğlum çok iyi. Haftaya taburcu olabileceğini söylediler.  Hepsine ayrı ayrı tekrar teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

MUĞLA ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN KIRSAL MAHALLELERE YANGIN UYARISI MUĞLA ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN KIRSAL MAHALLELERE YANGIN UYARISI