Avukat Tacettin Çolak yapılan son duruşmanın ardından yaptığı açıklamada, mahkemenin işe iade kararını işverenin uygulamadığını belirterek, "Arkadaşlarımız davayı kazanmış olmalarına rağmen bu güne kadar iş başı yaptırılmamıştır ve yaptırılmıyorlar" dedi. 937 gündür direnen işçi Zeki Çerçi ise, "Biz işimize geri dönelim diye direndik. Tüvtürk'ten bize davaları bekleyelim denildi. Davalar sonuçlanıyor ama Tüvtürk sözünde durmuyor. İşe iade davalarında çıkan kararlar uygulanmıyor. Tek isteğimiz işimize geri dönmek" dedi.

Avukat Tacettin Çolak yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Tüvtürk Muğla direnişinin 937. günündeyiz. Geçen yıl bugün de buradaymışız. 3 yıla yakındır bu arkadaşlarımız kararlı bir şekilde direniyorlar. Mücadele ediyorlar. Öte yandan hukuk mücadelemizi yürüttük. Şuan Tüvtürk Muğla işyerinde işe iade davalarımızın yarıdan fazlası kesinleşti. 9 arkadaşımızın sendikal nedenlerle işten atıldığı kararlaştırıldı. İstinaf mahkemesi tarafından bu kararlar onaylandı. Sözde hukukumuza göre iş güvencesi müessesesi var. Ancak görüldüğü gibi buradaki arkadaşlarımız davayı kazanmış olmalarına rağmen, işe iadelerinin mahkeme tarafından karar verilmiş olmasına rağmen bu güne kadar iş başı yaptırılmamıştır ve yaptırılmıyorlar."

SONRAKİ DURUŞMA 4 MAYIS'TA

AYAYDIN, GÜLLÜK VE ÇOMAKDAĞ MAHALLESİNİZİYARET ETTİ AYAYDIN, GÜLLÜK VE ÇOMAKDAĞ MAHALLESİNİZİYARET ETTİ

"Dolayısıyla hükümetin, işverenlerin, para babalarının toplumu kandırmaktan vaz geçmeleri gerekiyor. İşe iade müessesesinin söz konusu olmadığı bu olayda bir kez daha görülmüştür. Bugün itibariyle işveren vekillerinin 2018'de Tüvtürk Muğla'daki sendikalaşmayı engelleyici nedenlerle açmış olduğumuz davanın duruşmasında savcı mütalaasını verdi ve dosyadaki tüm deliller kapsamında çalışanlara baskı uyguladıkları, işçileri sendikadan istifaya zorladıkları, istifa etmedikleri için de işten çıkardıkları tespit edilerek, şahısların cezalandırılmalarını istedi. Sanık vekilleri süre istedikleri için bir sonraki duruşma 4 Mayıs 2021 tarihine kaldı. Onlar da bu cezayı almaktan kurtulamayacaklar."

DEVLET YETKİLİLERİ VE İŞVERENLERE ÇAĞRI

Çolak açıklamasının son bölümünde, "Biz devlet yetkililerine çağrı yapıyoruz. Bakanlığa çağrı yapıyoruz. İşverenlere çağrı yapıyoruz. Yasalara uygun hareket etmek istiyorsanız, kesinleşmiş yargı kararlarını uygulayın. Bu arkadaşlarımızı işbaşı yaptırın. Bundan kaçış yoktur. sonunda Muğla Tüvtürk'e Nakliyat İş girecektir" diye ifade etti.

937 gündür direnen işçi Zeki Çerçi ise, "Biz işimize geri dönelim diye direndik. Tüvtürk'ten bize davaları bekleyelim denildi. Davalar sonuçlanıyor ama Tüvtürk sözünde durmuyor. İşe iade davalarında çıkan kararlar uygulanmıyor. Tek isteğimiz işimize geri dönmek" dedi.


Kaynak: Altar Zeyhan