ARAS, ATA’NIN HUZURUNDA BUNLARI SÖYLEDİ ARAS, ATA’NIN HUZURUNDA BUNLARI SÖYLEDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde ve Tarım ve Orman Bakanlığı’nın koordinasyonunda “Daha Yeşil Bir Türkiye İçin” sloganıyla 81 ilde eş zamanlı olarak 11 Kasım saat 11.11’de gerçekleştirilecek olan 11 milyon fidan dikim etkinliği hazırlık toplantısı yapıldı.

Ülke genelinde eş zamanlı gerçekleştirilecek olan fidan dikim etkinliği orman yangınları neticesinde zarar gören ormanlık alanlar başta olmak üzere okul bahçeleri, yol kenarları, kamusal alanlar, bozuk orman sahaları, askeri birliklerin ve camilerin bahçeleri, mezarlıklar gibi ağaçlandırma çalışması yapılabilecek bütün potansiyel alanlarda gerçekleştirilecek.

11 KASIM 11.11'DE 2023 LOKASYONDA 11 MİLYON FİDAN DİKİLECEK

Ağaç ve orman sevgisini geliştirmek, toplumun bütün kesimlerinin çevreye olan duyarlılıklarına katkı sağlamak ve toplumda çevre konusunda duyarlılığı arttırmak amacıyla öğrencilerden, askeri birliklere, sivil toplum örgütlerinden kamu kurum ve kuruluşlarına, esnaftan işçilere kadar toplumun bütün kesimlerinden vatandaşların katılımı ile 11 Kasım saat 11.11’de yapılacak etkinlikte ülke genelinde 2023 lokasyonda aynı anda verilecek startla 3 saatlik bir zaman diliminde 11 milyon fidan toprakla buluşacak.

ETKİNLİK KAPSAMINDA MUĞLA'DA 200 BİN FİDAN DİKİLMESİ HEDEFLENİYOR

Toplantıda, Muğla Orman Bölge Müdürlüğünce yapılan sunumda ilimizde gerçekleştirilecek olan fidan dikim etkinliğine dair hazırlıklar ile kurumlar arası koordinasyon ve iş birliğine yönelik yürütülecek çalışmalar hakkında bilgi verildi. İl genelinde toplumun bütün kesimlerinden vatandaşlarımızın katılımı ile 200 bin fidan dikilmesi hedeflendiği belirtildi.

Valilik 75. Yıl Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya; Muğla Valisi Esengül Civelek, Vali Yardımcısı Ayhan Yazgan, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Ergün Cebeci, Muğla Orman Bölge Müdür Vekili Yasin Yaprak ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.