Toplantıya ilişkin valilikten yapılan açıklama şu şekilde:

"Sporun ilimiz turizmine katkısını artırmak, ilimizde spor turizmini geliştirmeye yönelik mevcut durum analizi, stratejik hedefler ve bu hedeflere ulaşmak için yapılacak çalışmaların değerlendirildiği Spor Turizmi Toplantısı Muğla Valisi Sayın Orhan Tavlı başkanlığında yapıldı.

Muğla Valiliği 75. Yıl toplantı salonunda yapılan toplantıya Valimiz Sayın Orhan Tavlı’nın yanı sıra Vali Yardımcıları Caner Yıldız ve Murat Kahraman, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Zekeriya Bingöl, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Ali İşbilir, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Spor Bilimleri Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Kemal Göral, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hakan Ünal, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rekreasyon Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Mine Müftüler, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Proje Ofisi sorumlusu Dr. Çiğdem Demirci, Valilik Avrupa Birliği Dış İlişkiler Bürosu ve Proje Ofisi Koordinatörü Dr. Ahmet Esen ve Proje yürütücüsü Dr. Buket Ballıel Ünal katıldı.

Toplantıda; Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından desteklenen Muğla’nın spor turizmi haritasının ortaya çıkarılması amacıyla hazırlanan projenin de sunumu yapıldı.

FIRTINA HANGİ SAATLERDE ETKİLİ OLACAK? FIRTINA HANGİ SAATLERDE ETKİLİ OLACAK?

Ayrıca, Muğla’nın spor altyapısının, geliştirilmesi konusunda kamu, özel sektör ve üniversite işbirliğinde yapılacak çalışmalar ele alındı. 

Spor turizminin, turizmin farklı bölgelere ve tüm yıla yayılması açısından önemli olduğunu belirten Vali Orhan Tavlı, Muğla’nın spor turizminde mevcut potansiyelini tanıtmayı ve spor turizminde Muğla’yı cazibe merkezi haline getirmeyi hedefledikleri ifade etti."