Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı toplantı salonunda düzenlenen toplantıya; Muğla Valisi Orhan Tavlı, Muğla Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanı ve Ula Kaymakamı Baha Başçelik, Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, Dalaman Kaymakamı Mesut Yakuta, Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy, Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Seydikemer Kaymakamı Yıldız Büyüker, Datça Kaymakamı Mesut Çoban, Fethiye Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, Kavaklıdere Kaymakamı Oray Güven, Menteşe Kaymakamı Mehmet Eriş, Köyceğiz Kaymakamı Mustafa Maslak, Ortaca Kaymakamı Meral Uçar, Yatağan Kaymakamı Onur Kökçü, İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Zekeriya Bingöl, Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak, Ticaret İl Müdürü Gülşah Yalçınkaya, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Muzaffer Akgül, Güney Ege Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Özgür Akdoğan katıldı.


Türkiye’de Kentsel ve Kırsal Yerleşim Sistemleri (YER-SİS) Araştırması Projesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü ile Kalkınma Ajansları iş birliğinde gerçekleştirildi ve www.yersis.gov.tr web sitesi üzerinden kamuoyunun yararına sunuldu.


Proje kapsamında "Türkiye'de Kentsel ve Kırsal Hizmet Merkezleri Raporu", "Türkiye'de İller ve Bölgeler Arası Sosyo-Ekonomik Ağ İlişkileri Raporu" ve "Türkiye'de Kırsal Yerleşimler Saha Çalışması Raporu" çalışmaları hazırlandı. Söz konusu çalışmalar ile yerleşimler arası sosyo-ekonomik yatay ve dikey ilişkilerin incelenmesi, yerleşimlerin hizmet verme büyüklüklerinin tespit edilmesi, kentsel ve kırsal yerleşimlerin etki alanlarının belirlenmesi ve kırsal yerleşimlerin sosyo-ekonomik yapısının ortaya çıkarılması amaçlandı.

Çalışma sonuçlarının kamu yatırım programlarının önceliklendirilmesi, yerleşimler arası hizmet alma-verme ilişkilerinin ortaya çıkartılması, kırsal kalkınma politikalarının tasarımı, göçü önlemek üzere bölgesel merkezlerin belirlenmesi ve bu merkezlere yönelik politikaların geliştirilmesi gibi alanlarda kullanılması öngörülmektedir.

MUĞLA EGE YILDIZLARI FIRTINA GİBİ ESİYOR MUĞLA EGE YILDIZLARI FIRTINA GİBİ ESİYOR

Kaynak: Bultenler