Muğla Valiliği Vali Özer Türk toplantı salonundaki toplantıya Muğla Valisi Orhan Tavlı, Muğla İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Muğla İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Erol Ürküt, Muğla Barosu Başkan Yrd. Levent Akgün, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Osman Toprakçı, Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, Muğla İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Semanur Başgül, Muğla İl Göç İdaresi Müdürü Mehmet Kavuk, Muğla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı İl Müdürü Özden İşler, Muğla İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanı Eriş Başaran Akça, Muğla Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Nilüfer Topkıran, Fethiye Ali Hilmi Döğerli Kadın Konukevi Müdürü Bülent Dağ, Bodrum Kadın Konukevi Müdürü Yağmur Akay katıldı.

Toplantıda, Kadınların ve çocukların maruz kaldığı şiddet, taciz gibi kötü eylemleri engellemek ve önüne geçebilmek için İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğünce kullanıma sunulan Kadın Destek Uygulamasının (KADES) Muğla Emniyet Müdürlüğü, Muğla Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi ve ilgili kurumlarca 14850 kadına aktif tanıtımının yapıldığı, yaklaşık 400 kadının uygulamayı indirip aktifleştirmesine yardımcı olunduğu belirtildi.

Akıllı telefonu olan kadınlar Google Play Store ve Apple Store uygulamasından “Kadın Destek Uygulamasını (KADES) ücretsiz olarak indirip uygulamaya kimlik numarası tanımlaması sonrasında Emniyet Genel Müdürlüğünden gelen aktivasyon kodu ile uygulama aktif hale geliyor.

Aile içi ve kadına yönelik şiddet mağduru kadınların acil durumlarda cihaz konum bilgisini açarak bir tuşla 112 Acil Çağrı Merkezine ulaşıyor. Yardım çağrısının ardından vakit kaybetmeden yardım çağrısının yapıldığı olay yerine en yakın ekip veya devriye sevk edilerek olaya müdahalesi sağlanıyor.

Muğla’da Polis sorumluluk bölgesinde KADES üzerinden ihbar alındıktan sonra ortalama 5 (beş) dakikada ekiplerin olay yerine gelip müdahale ettiğini belirten Muğla Valisi Orhan Tavlı Şiddete sıfır tolerans ilkesi ile kadına yönelik her türlü şiddeti önlemeyi amacıyla koruyucu ve önleyici çalışmalar başta olmak üzere çalışmaların kararlılıkla devam ettiğini söyledi.

Vali Orhan Tavlı akıllı telefon kullanıcısı kadınların telefonlarında KADES uygulamasının aktif halde bulundurmalarını tavsiye etti.

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planında yer alan hususlar değerlendirildi.

OPERASYONDA ONLARCA KİŞİ GÖZALTINA ALINDI OPERASYONDA ONLARCA KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Kaynak: Bultenler