Valilik 75. Yıl Toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya Muğla Valisi Orhan Tavlı’nın yanı sıra Vali Yardımcısı Ali Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Gemalmaz, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanı S.G. Yarbay Süleyman Ercan Katıldı.


Toplantıda Trafik güvenliğine katkı sağlamak amacıyla; emniyet kemeri kullanımı başta olmak üzere trafik kurallarını tüm yol kullanıcıları nezdinde yaygınlaştırmak için “Karayolu Trafik Haftası” ilan edildiği belirtildi.


Bu yıl Yayalar için 5 adımda güvenlik mottosuyla yapılması planlanan Karayolu Trafik Güvenliği Günü ve Haftası etkinlikleri ile trafik kazalarından kaynaklı can kayıplarının azaltılması, karayollarında tüm yol kullanıcıları için düzenli ve güvenli bir trafik ortamının sağlanması, vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde seyahat etmeleri ve sürücülerin trafik kural ihlal davranışlarının en aza indirilmesi, trafik güvenliği konusunda bilgilenme ve bilinçlenme çalışmalarının hedeflendiği vurgulandı.


Yayaların trafikte öncelikli olduğunu hatırlatan Vali Orhan Tavlı yaya güvenliği için yayalara yürürken yaya yolunun tercih edilmesi, karanlıkta açık renk elbise giyilmesi veya ışık taşınması ile görünür olunması, trafik ışıklarının takip edilerek ışıkların yönlendirmesiyle hareket edilmesi, karşıya geçişlerde yaya ve okul geçidiyle, kavşak giriş ve çıkışlarının kullanılması, yoldayken trafiğe odaklanılması ve cep telefonuna bakarak yürünmemesini önerdi.


Emnniyet Kemeri kullanımının önemine dikkat çeken Muğla Valisi Orhan Tavlı Emniyet kemerinin trafik kazalarında yüzde 60’a yakın zarar azaltıcı ve trafik kazalarından kaynaklı can kayıplarını azaltıcı etkisinin olduğunu belirterek tüm sürücülerimizin ve araçlarımızda seyahat eden yolcularımızın bu konudaki farkındalığının çok ciddi artırılması gerektiğini söyledi.

ORTACADAKİ DOLANDIRICILIKTA FLAŞ ADLİYE İDDİASI ORTACADAKİ DOLANDIRICILIKTA FLAŞ ADLİYE İDDİASI

Kaynak: Bultenler