Vali Tavlı'nın mesajı şu şekilde:

"Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatıyla Millî Mücadele yıllarında kurulan, halkın doğru bilgilendirilmesini sağlayarak, istiklal mücadelesinin kazanılmasına önemli katkılar sunan Anadolu Ajansı'nın 102. Kuruluş yıl dönümünü kutluyorum.

Millî Mücadele'nin başladığı süreçte, bağımsızlık hareketini hem yurda hem dünyaya duyuran Anadolu Ajansı, mücadelede üstlendiği kritik görevle Cumhuriyet tarihi için de özel bir yere sahiptir.

SÜRÜCÜLER ZOR ANLAR YAŞADI SÜRÜCÜLER ZOR ANLAR YAŞADI

Cumhuriyetle beraber kurulan, onunla beraber büyüyen, bir asrı aşan tecrübe ve birikimden aldığı güçle kendini sürekli yenileyip, geliştirerek 102 sene önce olduğu gibi bugün de doğru, güvenilir, sorumlu ve ilkeli habercilik anlayışıyla hizmet veren Anadolu Ajansının Türk basınının gelişmesine büyük katkıları olmuş, basın camiamız için bir okul vazifesi görmüştür.

Anadolu Ajansı, her yıl artan birikimi ve yeni atılımlarıyla yurt içinde ve dünyanın her yerinde oluşturduğu geniş haber ağıyla ilimizin ve ülkemizin sesini en iyi, en doğru ve en hızlı şekilde dünyaya duyurmanın haklı gururunu yaşamaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Anadolu Ajansının kuruluşunda emeği geçenleri şükranla anıyor, Kurulduğu günden bu yana Anadolu Ajansının başarılı çalışmalarında emeği geçen herkesi tebrik ediyor, doğru, hızlı, eksiksiz ve tarafsızlık ilkesiyle görevini sürdüren çalışanlarına başarılar diliyorum."

Kaynak: Bultenler