Muğla'da öğrencilerin barınma sorunu yaşadığı, kira fiyatlarından şikayet ettiği bu dönemde Ankara İktisadi Ticari Bilimler Akademisi'ne bağlı olarak 1974 yılında açılan Muğla İşletmecilik Yüksekokulu'na (MİYO) İzmir Bergama'dan gelen 66 yaşındaki Bahattin Korkmazer, "Ev bulmakta zorlanmıştık. Kiralar o yıllarda da yüksekti. 1974 yılında 1+1 evde 4 kişi kaldık. Nemden dolayı evde akşam kuru yatıyor, sabah yaş kalkıyorduk. 1 yıl orada kaldık. Daha sonra Marmaris yolunda bir eve gittik. Halkla aramız çok iyiydi. Bize yiyecek içecek getirirlerdi. 1978 yılında mezun oldum. Yıllardır üniversiteden arkadaşlarımızla Muğla'da buluşmaya devam ediyoruz" dedi.

"ANILARLA DOLU BİR ÖĞRENCİLİK HAYATIYDI"

Kayseri'den gelen 70 yaşındaki Eğtuğrul Gönenç, "Muğla'ya 21 yaşlarında geldim. Yıl 1975'ti. İlk günler otelde kaldık. Sonra okulda devam mecburiyeti olduğu için barınma sorunumuzu halletmemiz gerekiyordu. Bu nedenle ev arayışına girdik. Muğla'da kimseyi tanımadığımız için zorlandık. Sanırım emlakçı bile yoktu. İlk kaldığımız ev bir kahvenin üst katıydı. Ofis gibi bir yerdi. O dönemlerde yurt yoktu. Muğla'daki vatandaşlar da üniversite öğrencileriyle ilk kez bir araya gelmiş oldu. Bazı kız öğrencileri yanına alan aileler oldu. 4 yılımız burada dolu dolu geçti. Anılarla dolu bir öğrencilik hayatıydı" ifadelerini kullandı.

MUĞLA'YA NİSANDA KAR YAĞDI MUĞLA'YA NİSANDA KAR YAĞDI

"DÜĞEREK'TE 6 KİŞİ KALDIK"

1979 yılında Muğla'ya üniversite okumak için gelen 62 yaşındaki Çetin Kahraman, "Ben ilk geldiğimde Akyol'da oturdum. Evler iyi değildi. Evlerde rutubet çok fazlaydı. 5 arkadaşım Düğerek'te kalıyordu. Onların yanına çıktım. Kent merkezinde tek başımıza ev tutma şansımız yoktu. Zengin öğrenciler okulun yanında 3+1 evde otururlardı. Ama Muğla'nın sosyal yaşamı her zaman bizi memnun etti. Düğerek'te ev sahibi bizim aç olduğumuzu anladığı an hemen yemek getirirdi" diye konuştu.

Kaynak: İHA