Koronavirüs tedbirleri kapsamında 30 büyükşehir ve Zonguldak'a uygulanan seyahat kısıtlaması 7 şehirde kaldırıldı. Seyahat kısıtlamasının kaldırıldığı şehirlerden biri olan Muğla'ya giriş ve çıkışlarda güvenlik önlemleri artılırken, ekipler tarafından şehre giren araçlardaki sürücü ve yolcuların ateşleri ölçülüyor.

Ateşi 37 derecenin üzerinde olan vatandaşlar ambulansla sağlık görevlilerince tedbir amaçlı hastaneye kaldırılırken, yapılan kontroller sırasında 4 kilometrelik araç kuyruğu oluştu.

BAŞKAN GÜRÜN ŞEHRE GELENLERE EVDE KALIN ÇAĞRISI YAPTI

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ise çalışmalarla ilgili, "Misafirlerimizi steril bir ortamda kucağımızı açmış bir şekilde bekliyoruz. Yazın misafir kabul eden bir ev sahibi gibiyiz. Her şeyimizi ona göre hazırlıyoruz. Hem kendi sağlığınızı hem de burada yaşayanların sağlığı için çok dikkatli olmamız gerekiyor. Mümkün olduğu kadar yaz ayını kendi illerimizde geçirmeye çalışalım. Turizme de ihtiyacımız var. Muğla'ya geldik, her şey bitti, her türlü teması yaparım, eskisi gibi küçük masalarda dört kişi oturup, ağız ağza sohbet edilemeyeceğini bilmemizde yarar var. İlimize gelen ikinci konut sahibi olan hemşerilerimizin ihtiyaçları olmadığı zamanlarda dışarıya çıkmamalarını rica ediyorum. Felaketi en az zararla kapatalım ve sağlıklı günlerde kucaklaşalım" dedi.

BAŞKA İLDEN MUĞLA'YA ARABA ALMAYA GELDİ! KABUSU YAŞADI BAŞKA İLDEN MUĞLA'YA ARABA ALMAYA GELDİ! KABUSU YAŞADI

Kaynak: DHA