Sürdürülebilir kalkınma için atıkların kontrol altına alınması, gelecek nesillere temiz ve gelişmiş bir Türkiye ile yaşanabilir bir dünya bırakılması için başlatılan “sıfır atık” projesi kapsamında Muğla’daki kamu kurum ve kuruluşları sıfır atık yönetim sistemini uygulamaya geçirerek “Sıfır Atık Belgesi” almaya hak kazandı.


2020 tarihine kadar Muğla’da  “Sıfır Atık Belgesi” alan kamu kurumu oranı yüzde 4 oranlarında iken, 2022 yılı itibariyle ‘Kamu kurumları’ alanında yüzde 98’e ulaştı. İlimizde sıfır atık belgesi alan kamu kurumu sayısı 999 olurken, sıfır atık belgesi alan 110 eğitim kurumuyla yüzde 86’lık bir başarı sağlandı. İlimizde toplam 2350 kurum ve kuruluşa Sıfır Atık Belgesi verilmiştir.


İlimizde sıfır atık projesi kapsamında bu güne kadar atık kâğıtların geri dönüşümü ile 27.163 adet ağaç korunurken, 802 ton atık plastikle 2.091 litre petrol kazanıldı. Atık cam geri dönüşümü ile 650 ton cam hammaddesi sağlanırken, bitkisel atık yağlardan 185 lt biyodizel üretildi. Organik atıklardan ise 16.515 ton kompost elde edilmiştir. Yapılan ayrıştırma ve geri dönüşüm işlemleri nedeniyle 45 ton su tasarrufu sağlanmıştır. 


Sıfır atık projesi kapsamında ilimizdeki belediyelere  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 3 Milyon TL destek sağlandı.

MUĞLA’DA EVDE REÇETE HİZMETİ BAŞLATILDI MUĞLA’DA EVDE REÇETE HİZMETİ BAŞLATILDI

Kaynak: Bultenler