Geçtiğimiz günlerde Menteşe’de Muğla Büyükşehir Belediyesi Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü Abone İşleri Dairesi Başkanlığı Menteşe Abone İşleri Merkezine su faturasını ödemek için giden bir kadın yüksek faturayı görünce sinir krizi geçirdi. 300 liralık fatura karşısında çığlık çığlığa bağıran kadın sesini tüm kente duyurdu. Öyle ki bu sese Muğlalılar da hep bir ağızdan eşlik etti. Söz konusu haberin yayılmasıyla Muğlalılar da sosyal medya üzerinden kendi faturalarını paylaşarak kullanılan su bedeli dışında alınan içme suyu, atık su ve çevre temizlik vergisi gibi ücretlere sitem etti.

Alınan vergilerin su kullanımın bedelinden fazla olması vatandaşı hem psikolojik hem de ekonomik olarak isyan ettirdi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi söz konusu fatura krizine karşı bir açıklama yaparak son aylarda evde kalmamıza neden olan yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele döneminde ve öncesinde su ücretlerine herhangi bir zam yapılmadığını ve  vatandaşların aynı tarifeden su faturalarını ödedikleri belirtildi.

Bunun yanında Büyükşehir, Muğla'nın, Türkiye'de içme ve kullanma suyunun en ucuz olduğu illerden birisi olduğu savundu.

Okuyucularımızdan gelen yorumlar ise büyükşehirin açıklamalarını adeta yalanlar nitelikte. Çoğu sektörde koronavirüs önlemleri nedeniyle dükkanlar kapandı ve esnaf iş yapamaz duruma düştü. Ancak vatandaş böyle bir dönemde açmadıkları işletmelerine gelen faturaları anlamakta zorluk çekiyor.

Sosyal Medyada “Şikayetim Var” adıyla açılan sayfalarda da vatandaşlar kendi faturalarının görsellerini paylaşarak yetkilileri konuyla ilgili bir çözüm bulmaya çağırıyor.

MUĞLA DAHİL 41 İLDE UYUŞTURUCU OPERASYONU MUĞLA DAHİL 41 İLDE UYUŞTURUCU OPERASYONU

Konuyla ilgili sosyal medyada yapılan yorumlar ve görsellerden bazıları ise şu şekilde: