AYAYDIN, GÜLLÜK VE ÇOMAKDAĞ MAHALLESİNİZİYARET ETTİ AYAYDIN, GÜLLÜK VE ÇOMAKDAĞ MAHALLESİNİZİYARET ETTİ

Ege Maden İhracatçıları Birliği, İzmir dışında ilk yönetim kurulu toplantısını Muğlalı maden ihracatçılarıyla gerçekleştirdi. Muğla’nın ihracatında madencilik sektörünün en güçlü ikinci sektör konumunda olduğunu vurgulayan Birlik Başkanı İbrahim Alimoğlu, EMİB’ten 2021 yılında ihracat yapan bin 200 üyelerinin 125’inin Muğlalı olduğunu kaydetti.

22 Nisan'da yapılan genel kurulda üyelerinin teveccühüyle Ege Maden İhracatçıları Birliği’nde göreve geldiklerini anlatan Alimoğlu, “Muğlalı firmalarımız Ege Maden İhracatçıları Birliğimiz üzerinden 2021 yılında 133 milyon dolar ihracata imza attı. Bu ihracatın 87 milyon doları doğal taş oldu” dedi.

Madencilik sektörü olarak 2021 yılında Türkiye ihracatına 6 milyar dolar katkı sağladıkları bilgisini veren Alimoğlu, “Madencilik sektörümüzün ihracatının 2,2 milyar dolarını doğal taş sektörümüz gerçekleştirdi. Görev süremizin sonunda hedefimiz maden ihracatımızı 12 milyar dolara çıkarmak için sizlerle birlikte projeler geliştireceğiz. Bu süreçte üyelerimizin önerileri bizim için her zaman öncelikli ve yol gösterici olacak” dedi.

Kaynak: İHA