Muğlaspor Başkanı Abdurrahman Uçar ve yönetim kurulu üyeleri, Muğlaspor Kulübünde basın açıklaması gerçekleştirdi. 5 aylık yönetim kurulu döneminde kulübü 1 lira borçlandırmadıklarını söyleyen yönetim kurulu üyeleri takımın asla ligden düşmeyeceklerini ifade ettiler.

“TAŞIN ALTINA ELİNİ SOKAN BİR YÖNETİM OLUŞTURDUK”

Geçmiş dönemden kalan borçlar dolayısıyla mali konuda ciddi problemler yaşadıklarını söyleyen Muğlaspor Başkanı Abdurrahman Uçar, “28 Temmuz itibari ile baktığımız zaman bir kongre yaşadık. Olumsuzlukların had safhada olduğu bir dönemde taşın altına elini sokan bir yönetim oluşturduk. Yönetim kurulunda bulunana arkadaşlarımızla birlikte bu süreçte ne yapabiliriz diye bir planlama ile yola çıktık. Çok ciddi bir şekilde özellikle mali olarak karşımıza birçok problem çıktı. Bu problemler güncel problemler değil. Sakın yanlış anlaşılmasın geçen süreçlerde Muğlaspor’da yöneticilik yapan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederiz. Onlarda zor şartlarda mutlaka mücadele vermişlerdir. Herkes Muğlaspor’u iyiye taşıyabilme anlamında çok hizmet verdi. Biz önce mali konularda Muğlalılarla Muğla’ya olan borcumuzu ödeyebilme anlamında hamleler yaptık.  Çok ciddi borçlarımız vardı, bu borçlar Muğla esnafına olan borçlarımızdı. Biz o borçların yüzde yetmiş yediden fazlasını ödeme, feragat ve uzlaşma şeklinde halletmiş durumdayız” dedi.

TEKNİK KADRODA YAŞANAN DEĞİŞİKLİKLER

Teknik kadroda yaşanan değişikliklerden bahseden Başkan Uçar, “Sportif anlamda hoca olarak Muğlaspor kulübünde forma giymiş sonrasında Galatasaray kulübüne transfer olmuş uzun yıllar orada futbol oynayan ve on yılın üzerinde altyapı yetkili ve sorumlusu olarak hizmet veren bir arkadaşımızı tercih ettik. Hocamızın girişim ve çalışmaları ile ilgili istediği futbolcular doğrultusunda hareket edip çalışmalar başladık ve o dönemde Muğlalı 14 çocuğumuzu kendi bünyemize dahil ettik. Neticede hocamızla özel nedenlerden dolayı ayrılmak zorunda kaldık. Biz özümüze dönüyor altyapımıza önem veriyor isek bu konuda da hassasiyetimiz ön planda olmalıdır diyerek yıllardır Muğlaspor’un formasını giyen ve altyapı koordinatörlüğünü yapan Sabri Çetin hocamızla anlaştık. Kendi ekibi ile birlikte kabul ettik. Sonrasında 7 hafta gibi bir süreç sonra bizim dışımızda oluşan olaylardan kaynaklı sebeplerden affını istedi bizden ve ayrıldı. Bizde yönetim kurulu olarak kabul ettik. Dışarıdan hoca getirildiğinde gelen hoca takımı tanıyana kadar 5 hafta geçiyor. Yönetim kurulumuzla 4 saat süren bir toplantı yaptık ve geçen senede son dönemde takımın başında olan Özcan Öz hocamızla anlaştık. Altını iyi bir şekilde destekleyelim dedik ve Doç. Halil Evren Şentürk hocamızı BESYO’dan talep ettik. Kendileri bize hassasiyet gösterip yardımcı olabileceklerini ifade ettiler. BESYO’da yüksek lisans yapan Ahmet adında genç bir kardeşimizi aldık. Oda kondisyoner olarak geldi. Kaleci antrenörü söz konusu oldu. Çok sevdiğimiz Bekir kardeşimiz yine affımıza sığınarak ekibi ile ayrıldı. Daha sonra o konuda da bünyemizde olan ve Beşiktaş’ta on sene kadar kalecilik yapan Fevzi Tuncay’ı kaleci antrenörü olarak getirdik ve bu şekilde bir ekip oluşturduk. Yine BESYO’dan bir kardeşimiz maç analizi için teknik kadromuza dahil ettik” dedi.

“MUĞLASPOR KULÜBÜ BÜYÜK BİR KULÜPTÜR”

Başkan Uçar açıklamasına şöyle devam etti: “Pazar günü oynanacak maç ile birinci devreyi tamamlayacağız. Kazanabilme anlamında her türlü yönetimsel olarak yapmamız gereken ne var ise hepsini yapacağız ve inşallah sezonun ilk yarısını galip bir şekilde bitireceğiz. İkinci sezon içinde bütün Muğlalılara sesleniyorum ve samimiyetimle söylüyorum Muğlaspor Kulübü büyük bir kulüptür. Gereken yerlere gereken takviyeler yapılıp ikinci devreye dinamik bir şekilde çıkacağız. ‘Düşecek mi? Düşmeyecek mi?’ Soru işaretinde olan tüm arkadaşlarıma yönetim kurulumuz adına söz veriyorum. Mücadeleye devam edeceğiz. Biz Muğlaspor’a zarar vermeyiz. Muğlaspor’u küçültmeyiz. Devşirme sporculara bağımlı spor politikasını değiştiriyoruz. Bu da çok net. Altyapı çalışmalımız devam ediyor.  Hiç kimse bu konuda endişe yaşamasın biz kendi öz değerlerimize mutlaka dönmek zorundayız. Bu bağlamda, altyapı ile birlikte yol alan, büyüyen ve başarılarını tüm kentle paylaşan bir kulüp yaratmak tek amacımız. Geçmişin değerlerine sahip çıkarak, geleceği planlamak ve yaratmak tek hedefimizdir. Bu sözlerim inşallah bir milat olur.”

“ÇELİK GİBİ HEP BERABERİZ”

ADETA KAPANIN ELİNDE KALIYOR ADETA KAPANIN ELİNDE KALIYOR

Yaşanan istifalara değinen Başkan Uçar, “İstifa eden yönetim kurulu arkadaşlarımız oldu. Biz çelik gibi hep beraberiz. 2 arkadaşımız iş yoğunluğu nedeniyle ayrılmak istediklerini söylediler. Yerlerine yedekten iki arkadaşımızı yönetime aldık” dedi.

“5 AYDIR KULÜBÜ 1 LİRA BORÇLANDIRMADIK”

Muğlaspor Mali As Başkanı Bekir Kapar, “Bizim birinci hedefimiz kulübü borçlandırmadan yol almaktı ve 5 aydır kulübü 1 lira borçlandırmadık. Eskiye yönelik dosyalar ve icralarla savaş verdik. Dolayısıyla kulübü biz 4 milyon 382 bin ile devralmıştık şuanda 3 milyon 700 civarında. Fakat bu rakam oynayacak çünkü SGK borçlarını taksitlendirme girdiği zaman borç ikiye katlanıyor. Bizim 630 bin SGK borcumuz var fakat bu borcu yapılandırdığımızda 1 milyon 30 bin oluyor. Şu bilinmeli kesinlikle kendi dönem borcunu ödeyen bir yönetim kurulu. Muğla esnafından ekmek bile veresiye almayan bir yönetim kurulu. Bu anlamda biz mali olarak 5 ayda 1 milyon 700 bin kadar bir para ödedik. Bunun 800 bin lirası sportife gitti. Esnaflardan daha önce görülmemiş bir destek var. Çünkü başkanım da dediği gibi biz doğru işler yapmaya çalışıyoruz. Muğla halkı bize tam destek veriyor. Belediyelerimizden de destekler oluyor. Hiç kimsenin şüphesi olmasın bu takım düşmeyecek. Bunu açık yüreklilikle söylüyoruz. Sayın Valimize, kaymakamımıza, Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve Menteşe Belediye Başkanımıza desteklerinden ötürü çok teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

Kaynak: Bultenler