Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bürokratlarının yönetici olarak görev yaptığı MUÇEV adlı şirkete ülkenin birçok noktasında ihalesiz olarak sahillerin vermesinin ortaya çıkmasının ardından tartışmalar sürüyor. CHP Muğla Milletvekilli Mürsel Alban’ın verdiği soru önergesine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı süresi geçtikten sonra cevap verdi.

PARALEL BELEDİYE YAPILANMASININ İTİRAFIDIR

Alban’ın Muçev Ltd. Şti’nin faaliyet alanı nedir? sorusuna Bakanlık,“Çevre temizliği yapmak, plajları ve sahilleri temizlemek, deniz dibi temizliği yapmak, endemik bitkilerin korunmasını sağlama” yanıtı verdi. Alban ise yaptığı açıklamada, “Bunlar belediyelerin görevleridir. Çevre temizliği yapmak, sahil ve plajları temizlemek, deniz dibinden atık toplamak vs... Bu işler bir limited şirketin görevi değildir. Bu yanıt ‘paralel belediye yapılanmasının’ itirafıdır” diye konuştu.

Alban konu hakkında şunları şöyleydi:

“Soru önergemize gelen yanıtlardan anlaşılıyor ki, AKP iktidarı ‘paralel belediye yapılanması’ kurmuştur. Bunun için Muğla ili pilot bölge seçilmiş, daha sonra Antalya ve Edirne’ye bu yapı taşınmıştır. AKP, valilik ve bakanlık eliyle bir limited şirket kurarak, Muğla’da bir paralel belediye yapılanması kurmuştur. Sonra yavaş yavaş bu yapı özellikle CHP’li yerel yönetimlerin olduğu kentlere taşınmıştır. Antalya ve Edirne bunun örneğidir. Sonrasında bu yapının diğer illere taşınacağı görülmektedir. Devlet içinde devlet, belediye içinde belediye olmaz. Bu paralel belediye yapılanmasının merkezi olan şirket derhal kapatılmalı, işletmeleri belediyelere devredilmelidir. Bu konu hakkında hukuki işlemleri başlatacağız.”

Öte yandan Alban’ın, ‘Şirketin yönetiminde Cumhurbaşkanı başdanışmanları, kamu bürokratlarının olduğu" iddialarını sorduğunda ise Bakanlık, yönetimde Cumhurbaşkanlığı danışmanları bulunmadığı, yönetimin kamu idarecilerinden görevli bürokratların olduğunu belirtti. Bilindiği üzere Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı olan Esengül Civelek de şirketin eski yöneticisiydi.

MUĞLA’DA 12 AYRI UYUŞTURUCU OPERASYONU MUĞLA’DA 12 AYRI UYUŞTURUCU OPERASYONU

Kaynak: BirGün