Asgari ücret 2022 yılı için net 4 bin 253 TL oldu. Asgari ücret artışı yüzde 50.54 seviyesinde gerçekleşti. 2022 yılı asgari ücret brüt 5 bin 4 TL, işverene maliyeti ise 5 bin 895 TL oldu. Muğla Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Mustafa Ercan yeni asgari ücret ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Ercan şu ifadeleri kullandı: "Belirlenen asgari ücret yeterli değil. Çünkü bu sene alınacak ücretin alım gücü, geçen seneki ücretin alım gücüne eşit değil. Türk Lirası adeta saatlik değer kaybediyor. Bu kaybın herkes farkında" dedi.

"EKONOMİK YÜK İŞVERENE YÜKLENİYOR"

BAŞKA İLDEN MUĞLA'YA ARABA ALMAYA GELDİ! KABUSU YAŞADI BAŞKA İLDEN MUĞLA'YA ARABA ALMAYA GELDİ! KABUSU YAŞADI

Mustafa Ercan, "Biz iş dünyası olarak ilave tedbirlerin alınması gerekiyor. Asgari ücrete yüzde 50,4 zam yapıldı. Bu yük işverenin üzerine yüklendi. Devlet emeklisine ve mevcut çalışanlarına aynı oranda zam yapması gerekiyor. Eğer bunu yaparsa kimse karşı çıkmaz. Hukuk ve adalet budur. Asgari ücretin üzerindeki gelir vergisinin kalkmış olması tek başına yeterli değil. Sigorta primlerinin de makul seviyelere indirilmesi ya da devlet tarafından karşılanması işverenin yükünü azaltacaktır" ifadelerini kullandı.

"ÖNÜNÜ GÖREMEYEN İŞVERENLER PERSONEL AZALTIMINA GİDECEKTİR"

Ercan, "Üretim ve ihracat yapanlar veya tüm sektörler bu farkları mutlaka maliyetlerinin üzerine eklemek durumda kalacaklar. Önünü göremeyen işverenler personel azaltımına gideceklerdir. Fakat ben bu oranın çok yüksek oran olacağını düşünmüyorum. Sigorta primlerinde bir indirim yapılması şart. Bu yapılırsa çalışanlarla ilgili işten çıkarma tehlikesi ortadan kalkacaktır. Bardağın her zaman dolu tarafını görmek zorundayız. Pozitif olmak zorundayız. Bu günleri atlatacağımızı umut ediyorum" diye ifade etti.

Kaynak: DHA