Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Ercan'ın geçtiğimiz günlerde sigorta primlerinin ertelenmesine yönelik yaptığı açıklamanın ardından odaya kayıtlı işletmelerden 31 Ekim tarihine kadar aidat borçlarını ödemelerini istemesi tepkiye neden olmuştu. Daha önce de barların açılmasına yönelik attığı yanlış adımlar nedeniyle bar sahipleri ile gazetecileri karşı karşıya getiren Ercan'ın, Muğla'da ekmeğin fiyat ve gramajına yönelik süreci de yönetemediği ortaya çıktı. Ayrıca MUTSO içerisinden bir çatı projesi konusunda aldığı kararlar nedeniyle Ercan'a ve yönetimine tepki geldi.

“VATANDAŞA BİR HAFTA BOYUNCA EKSİK GRAMAJLI EKMEK SATILDI”

Geçtiğimiz günlerde gündem olan ekmeğin gramajının düşürülmesi sürecini anlatan oda üyeleri, "Fırıncıların isteği üzerine ekmek fiyatına zam yapılsın diye karar alındı. 250 gr 1,5 TL olan ekmek için fiyatını oynamayalım gramajı 200 gram indirelim diye karar verdiler. Ancak bu karar valilikteki komisyon tarafından uygun görülmedi. Bazı meclis üyeleri 'enflasyon oranının üstüne bu karar komisyondan döner' uyarısı yapmıştı. Fakat dinlemediler. Komisyondan dönerse 'dava açacağız, fırıncıların yanında duracağız' dediler. Karar geri döndü ama dava açmadılar. Vatandaşa yaklaşık bir hafta boyunca eksik gramajlı ekmek satıldı" ifadelerini kullandılar.

ÇATI KARARI TARTIŞMAYA NEDEN OLDU

MUTSO hizmet binası üzerine yapılması planlanan güneş enerjili çatı projesi de bazı oda üyelerinin tepkisine neden oldu. Oda üyeleri mevcut kaynakların ekonomik kriz yaşandığı şu günlerde daha verimli kullanılması gerektiğini belirterek, "Odanın üstünde bir kat daha tonoz çatı çıkıp üstüne güneş enerjisi yapmak için yönetim kurulu ısrar ediyor. Zaten mevcutta Bayır'daki 11 işyerinin çatıları eskiyip su aldığı için oraya da şu an 800 bin TL para harcanıyor. Hizmet binasının çatı projesinin maliyeti 1.2-1.5 milyon TL arası. Çoğu meclis üyesi pandemi sürecinde esnaf maddi sıkıntıdayken böyle bir harcamanın yapılmasını doğru bulmuyor. Böyle bir kaynağın esnafı rahatlatmak için kredi teminatı olarak kullanması gerekir" dediler.

"UYARILARI DİKKATE ALMAYAN BİR YÖNETİM VAR"

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: "Önümüz karanlık. Pandemi sürecinde esnafın durumu ortada. İşler kötü. Çoğu esnaf siftah yapamadan dükkan kapatıyor. Yarın yeni bir kredi paketi açıklanırsa bu paket için MUTSO’nun teminata verebilecek başka kaynağı, parası var mı? Odanın yıllık gideri 2 milyon 750 bin TL civarında. Eğer bu para çatıya harcanırsa Mayıs ayında aidat toplanmadı, Ekim ayına ertelendi. Bütün esnaf Ekim ayındaki aidat ödemelerinin ertelenmesini bekliyor. Büyük ihtimal bu ay açıklanacak torbada da aynısı çıkacak. Bu ay sonunda hükümet meclisten ‘aidatlar ertelensin’ kararı çıkarırsa bütün kaynaklar bitmeyecek mi? Aidat toplanmasa da sabit giderler ödenmeye devam edecek. Bu durumda oda çalışanları ve personeli maaş alabilecek mi? Bu bütçe açığı getirmeyecek mi? Odanın başka kaynağı mı var? Bu para çatıya harcanırsa ve aidat toplanması ertelenirse oda sıkıntıya düşmeyecek mi? Oda üyelerinin ve esnafın uyarılarını dikkate almayan bir oda yönetimi ile karşı karşıyayız” diye konuştular.

Kaynak: Altar Zeyhan

BODRUM-KAŞ ARASI FIRTINA! UYARI ÜSTÜNE UYARI BODRUM-KAŞ ARASI FIRTINA! UYARI ÜSTÜNE UYARI