Gazetemize yapılan ihbarlar doğrultusunda ışık tuttuğumuz bir diğer "koy" meselesi yeni bir sürece girmek üzere. İddialara göre, Muğla'nın Dalaman İlçesi ve Fethiye İlçesinin Göcek Mahallesi sınırlarında bulunan dünyaca ünlü Taşyaka, Göbün, Akbük ve Küçük Sarsala Koyları, 26 Mart 2015 tarihinde ihale ile rekor bedellere kiralanmış ancak yapılan ihale, 2016 yılında koyların nitelikleri değiştirilerek boşa çıkartılmış ve Muğla’ya Hizmet Vakfı İktisadi İşletmesi'ne kiralanmıştı. Daha sonra her bir koyun işletmesi, bölgede "koy" meselelerinde adı sıkça geçen S.S. Karaçaağaç Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, S.S. Şerefler Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, S.S Kapıkargın Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'ne verilmişti. 

Taşyaka, Göbün, Akbük ve Küçük Sarsala Koylarının kira süreleri 21 Eylül 2021 tarihinde sona eriyor. Kamuoyu ve konunun takipçileri ise koyların geleceği hakkında yeni sorular yöneltiyor. 

-"Muğla'nın Dalaman İlçesi ve Fethiye İlçesinin Göcek Mahallesi sınırlarında bulunan Taşyaka, Göbün, Akbük ve Küçük Sarsala Koylarının işletmesi için ihale yapılacak mı? İhale yapılacaksa, ihale şekli ve zamanı belli mi? İhale yapılacaksa gerekli bilgilendirme ve duyuru ilgili kişi ve kurumların rahatça erişebileceği bir şekilde yapılacak mı?"

-"Muğla'nın Dalaman İlçesi ve Fethiye İlçesinin Göcek Mahallesi sınırlarında bulunan Taşyaka, Göbün, Akbük ve Küçük Sarsala Koylarının işletmesi için ihale yapılmaması durumda, mevcut "tarımsal kalkınma kooperatifleri" işletmeci olarak kalmaya devam mı edecek? Eğer öyleyse, bu kooperatifleri rakipsiz ve alternatifsiz kılan özellikler ne?"

-"Muğla'nın Dalaman İlçesi ve Fethiye İlçesinin Göcek Mahallesi sınırlarında bulunan bu 4 koyun işletmesini almak, turizmi geliştirmek için gerekli yatırımı yapmak isteyen birçok kurum ve kişi varken, Taşyaka, Göbün, Akbük ve Küçük Sarsala Koylarının ihalesi neden "su"dan biraz pahalı bedellere açık ihale yapılmadan veriliyor?"

-"Orman Genel Müdürlüğü, Dalaman ve Göcek Koylarının adrese teslim 3. taraflara "verilmesine" dur demeyecek mi? Orman Genel Müdürlüğü, kamuya değerinin üzerinde para kazandıran "adil ve açık ihalelerin" iptal edilip çok çok düşük rakamlara ve açılan davaların sonuçlanmasını dahi beklemeden adı çoktan belli kurum ve/veya kişilere verilmesini uygun mu görüyor?"

SÜRÜCÜLER ZOR ANLAR YAŞADI SÜRÜCÜLER ZOR ANLAR YAŞADI

Kaynak: İHA