AKÇABEL AİLESİ’NDEN, ORTACA YÜCELEN HASTANESİ’NE ÖZEL TEŞEKKÜR AKÇABEL AİLESİ’NDEN, ORTACA YÜCELEN HASTANESİ’NE ÖZEL TEŞEKKÜR

Muğla Ortaca İlçesinin MHP'li Belediye Başkanı Alim Uzundemir, Ortaca Belediyesi ve projeleriyle ilgili açıklamada bulundu.

“BELEDİYEYİ 20 MİLYON LİRA BORÇLA DEVRALDIK” 
Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir, seçim sonrası belediyeyi 20 milyon lira borçla devraldıklarını söyledi. Uzundemir, Ortaca’yı marka kent haline getirmek istediklerini belirterek, hizmet için halk desteğine ihtiyaç olduklarını açıkladı. 

“BORÇ YÜKÜYLE BELEDİYE DEVREDİLDİ”
Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir, 31 Mart seçimi sonrası yaşanan süreci değerlendirdi. 2 buçuk aylık süreçte belediye çalışmaları, yapılacak projeler ve gündemdeki konular üzerine konuşan Alim Uzundemir, büyük bir borç yüküyle belediyeyi devraldıklarını açıkladı. Alim Uzundemir, “Belediyeyi devir aldığımızda 16 milyon 143 bin lira borcumuz vardı. Borç son gelen faturalarla 20 milyon lirayı buldu. Maalesef belediyemiz kurumsal bir yapıya kavuşturulamamış.” dedi. 

“HİÇBİR YATIRIM YAPMADAN AYLIK 1 MİLYON 837 BİN LİRA KAZANMAMIZ GEREKLİ”
Marka kent için kurumsallaşmak gerektiğini söyleyen Alim Uzundemir, “Belediyede işleri yürütebilmemiz için hiçbir yatırım yapmadan, aylık 1 milyon 837 bin lira kazanmamız gerekiyor. Bunlar sadece rutin giderler. Personel maaşı, hizmet alımı, sigorta ödemeleri, emekli sandığı, vergi, elektrik, su ve telefon ödemeleri için bu rakamı kazanmamız lazım. İller bankasından gelen miktar bunları ödeyebilmek için yeterli değil. Geriye kalan kısmı da bina, arsa, arazi, çevre, temizlik, elektrik tüketim vergisi, ilan ve reklam, işgaliye harcı, iş yeri açma izin harcı, ruhsat harcı ve taşınmaz kira geliri kalemlerinden kazanmamız gerekiyor.” açıklaması yaptı. 

“BELEDİYEYE OLAN BORÇLARI HİBE EDEMEM”
Belediye gelirlerini açıklayan Ortaca Belediye Başkanı,  “Belediyemizin aylık 80 bin lira kira geliri var. Bir milyon liraya yakın kira gelirimiz birikmiş. 6 milyon lira emlak vergisi birikmiş. Ben bu borçları hibe edemem çünkü 50 bin kişinin hakkı var burada. Bu sistemi düzeltmemiz lazım.” dedi.

“İNSANLARA MAHCUP OLMAMAK İÇİN ÇALIŞIYORUM”
“İnsanlara mahcup olmamak için gece ikilere kadar çalışıyorum.” diyen Alim Uzundemir,  “İnsanların paraları çarçur edilmesin, onların emanetini koruyabilmek için nerelere gittiğinin hesabını yaptım. Tasarruf tedbirleri ve alacaklarımızın tahsili ile bu işin yürüyebileceğini gördüm. Halkımız hizmet yapmamızı istiyorsa lütfen bu konuda bize destek versin.” ifadesini kullandı. 

“PARA KAZANAMAZSAK HİZMET VEREMEYİZ, TASARRUF ÖNEMLİ”
Belediyede tasarruf konusunun öncelikli olduğunu belirten Alim Uzundemir, “DALBEL şirketini ele almamız lazım. Geçen sene zarar etmiş. Geçen sene bayramda 20 bin lira ciro yapan 4 iş yeri bu sene 45 bin lira ciro yaptı. Bunlar önemli çünkü biz para kazanamazsak hizmet yapamayız. Şuanda 300’ün üzerinde personelimiz var. Sadece aylık personel giderimiz 1 milyon 430 bin lira. Örneğin iş makinaları çalıştığı bölgeye gidip geliyormuş. Şimdi iş makinalarını olduğu yerde bırakıyoruz. Taksiyle çalışanlarımızı getiriyoruz. Ertesi gün yine taksiyle götürüyoruz. Bu şekilde büyük miktarda mazot tasarrufuna geçtik. Bizim derdimiz şu, yerimize gelecek belediye başkanı hangi partiden gelirse gelsin. Geldiği zaman bizim gibi sistem oturtacağım diye uğraşmasın. Sistemi kurulmuş, kurumsallaşmış. Projelerini rahatlıkla üretebileceği bir belediye bırakmak istiyoruz. Biz bunu bulamadık.” dedi.

“BİR BÜTÜN HALİNDE İŞLERİ ELE ALMALIYIZ”
Alim Uzundemir, tüm personelden, meclis üyelerine kadar işleri bütünlükle ele almak gerektiğini belirterek, Sarıgerme konusuna değindi. Uzundemir, “Örneğin, Sarıgerme belediye tesisinin tahsisi bittiği halde yeni tahsis için başvurulmamış. Bunu belediye başkanının bilme şansı yok. Bu konuda görevli memur arkadaş, ‘başkanım buranın tahsisi bitiyor.’ derse başkan bilebilir ve gerekli girişimi yapar. Sarıgerme’deki 68 dönümlük arazinin tahsisi için müracaatta bulundum. Buraya bir proje yapacağız. Sarıgerme’deki belediye tesisine ise SARÇED gibi bir yer kazandırmak istiyorum. Bu konuda SARÇED’i çok önemsiyorum. SARÇED güzel ve örnek bir proje. Belediye tesislerini de o şekilde yapmak istiyorum. Hatta daha iyisini yapmak hedefindeyim.” açıklaması yaptı. 

“İZTUZU KONUSUNDA MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ BEY YARDIMCI OLACAKLAR”
Ortaca Belediye Başkanı, İztuzu Plajı’ndaki duruma da değinerek, hisseyi kabul etmediğini söyledi. Alim Uzundemir, “MUÇEV’e verileceğine dair bazı duyumlar almamızın ardından Ankara’ya gittim. İztuzu’nu MUÇEV’e verelim size de hisse verelim dediler. Bunu kabul etmedim. Çevre ve Şehircilik Bakan yardımcımız ve Sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ile görüştüm maalesef bir sonuca varamadım. En son genel başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin yanına gittim. Devlet bey bu konuda yardımcı olacağını söyledi. Maalesef bürokraside işler biraz geç yürüyor.” açıklaması yaptı.

Alim Uzundemir, yeni adliye binasının yer tahsisi konusunda da, “6 dönüm 100 metrekare Yerbelen Mahallesinde bir yer var. Ankara’da yaptığım girişimlerle 6 milyon 100 bin liraya tahsisini gerçekleştirdik. Adliye binası oraya geçecek.” diye konuştu. 

“DALYAN DÜNYAYA AÇILAN KAPIMIZ: ÖNCE YATIRIM SONRA TANITIM”
Alim Uzundemir, belediye olarak öncelikle yatırıma önem vermeleri gerektiğini söyledi, “Önce yatırım, sonra tanıtım” açıklaması yaptı. Dalyan’daki duruma değinen Alim Uzundemir; “Dalyan’ın öncelikle tanıtıma değil, yatırıma ihtiyacı var. Dalyan ve Sarıgerme dünyaya açılan kapımız. Buralara gerekli yatırımı yapacağız. Tanıtmadan önce yatırımı yapmamız lazım. Tabi ki ardından tanıtımı da yapacağız. Teknelerle ilgili çalışmamız var. İmar ve Şehircilik Bakanlığına müracaatta bulunduk, ekip gönderdiler. Teknelerle bölgeyi gezdirdik. Teknelerin nereye alınması gerektiği konusunda projemizi verdik. Olgunlaştığında müjdeli haberi inşallah paylaşırız. Yine elektrikli tekne için girişimimiz oldu. Bu konu da olgunlaştığında teknecilerimize gerekli desteği vereceğiz. Kanaldaki tekne seferlerinin azalması gerekiyor. Sazlıkların kopmasını önlememiz, Dalyan’ın doğasına sahip çıkmamız gerekiyor. Dünya atalarımızın bize mirası değil, gelecek nesillere bırakacağımız emanet.” ifadesini kullandı. 

“ORTACA’DA OTOPARK SORUNU İÇİN PROJELERİMİZ VAR”
Ortaca’da otopark sorununu çözmeye amaçladıklarını belirten Alim Uzundemir, “İlçemizin otopark sorunu var. Bu sorunu nasıl çözebiliriz. Ben Suat Park’ın olduğu yere park yapsam otopark yerini harcamış olacağız ya da tekrar yapmamız için bir daha bozmamız gerekecek. Belediyedeki kurumsallaşmayı tamamladıktan sonra dışarı çıkıp projeler üretmek istiyorum. Yap-işlet-devret formülü ile oranın zeminine bir otopark düşünüyorum. Üstüne parkı daha sonra yapmak istiyorum. Aynısını Tuhafiye Pazaryeri’nde de düşünüyorum. 2 kat otopark üstüne de pazaryeri olacak şekilde bir proje düşüncemiz var. Ortaca’da otopark için alan yok. Az olan yeri iyi kullanmak istiyorum.” dedi
Alim Uzundemir, “Turizmi Ortaca merkeze çekecek çalışmalar yapacak mısınız?” sorusuna da “Otellerle görüşerek, ücretiz seferlerle turistleri Ortaca pazarına getirmek için çalışmalarımız var. Pazarı ve esnafımızın işlerini canlandırmak amacındayız.” Yanıtını verdi. 

“KURUMSALLIK İÇİN LİYAKAT ÜZERİNDE ÇALIŞACAĞIZ”
Türkiye’de en büyük sorunlardan birinin liyakat olduğunu belirten Alim Uzundemir, kurumsallık için çalışacaklarını, liyakat konusunda büyük önem verdiklerini söyledi. 
Alim Uzundemir, “Belediyede kurumsal yapı oluşturulamamış mesela haftalık bir toplantı, durum değerlendirmesi yapmamışlar. Haftalığı bırakın aylık hatta yıllık toplantı dahi yapmamışlar. Bundan sonra birim müdürlerimizle her hafta toplantı yapacağız. Ne yapıldı, ne planladınız. Yapılacak işin bütçesi ne. En az maliyetle nasıl yaparız bunları konuşacağız. Bu şekilde kurumsallığa ilk adımı atacağız. Liyakat üzerine çalışıyorum.” dedi.  

“SİYASİ GÖRÜŞ DIŞINDA HALKA HİZMET HAKKA HİZMET ANLAYIŞIYLA ÇALIŞIYORUZ”
Alim Uzundemir, “Siyasi görüşün dışında halka hizmet hakka hizmet anlayışı ile bu işi yapıyorum. Halkımıza layık olmak için elimden geleni yapıyorum. Yapmaya devam edeceğim. Hiç kimsenin kuşkusu şüphesi olmasın. Hiç kimsenin burada 5 kuruş parasını heder etmemek için mücadele ediyorum.” dedi.