AK PARTİ ORTACA İLÇE BAŞKANI'NDAN SEÇİM SONUCU YORUMU AK PARTİ ORTACA İLÇE BAŞKANI'NDAN SEÇİM SONUCU YORUMU

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) 2019 yılı tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler başarıları doğrultusunda mutlu olurken, okullar da 2018-2019 eğitim öğretim yılında ne denli etkili olduklarını görmüş oldu. Muğla’nın Ortaca ilçesinde faaliyet gösteren ve çok kısa bir sürede eğitimde bölgenin tartışmasız lider okulu haline gelen Ortaca Çözüm Koleji, tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından farklı bir gurur yaşıyor.

ORTACA ÇÖZÜM KOLEJİ ORTAOKULDA DA LİDER

Ortaca Çözüm Koleji Okul Müdürü Turgay Yıldızhan, “Ortaca Çözüm Koleji Ortaokul Bölümünden bu yıl 26 öğrencimiz mezun oldu. Öğrencilerimizden 3’ü LGS sınavına katılamayarak güzel sanatlar ve spor liselerine yöneldi. Geriye kalan 23 öğrencimiz ise sınavlara katılarak, iyi bir başarı elde etmek için ter döktü. Sınava katılan 23 öğrencimizin 17’si Fen Liselerine, 6 öğrencimiz ise nitelikli Anadolu Liselerine katılma hakkı kazandı.”

ÖĞRENCİLERİMİZ FEN LİSESİ YERİNE BİZİ TERCİH EDİYOR

Yıldızhan, öğrencilerin iyi liseler kazanmalarına rağmen Ortaca Çözüm Okulları çatısı altında kalmayı tercih ettiklerini belirterek şu ifadeleri kullandı; “Fen Liselerine katılma hakkı kazanan 12 öğrencimiz kazandıkları okula gitmemeyi tercih ederek, Ortaca Çözüm Lisesi’nde devam etmek istediklerini belirtti. Bu durum geçtiğimiz yıl da yaşanmıştı. Sınav sonuçlarına göre 0.3’lük dilimdeki öğrencilerimiz dahi, lisemizdeki başarıdan dolayı bizimle kaldılar. Öğrencilerimiz, dışarıda ve onlara yabancı olan, yatılı bir okulda veya Ortaca dışında okumak istemedikleri için bizimle kalıyor. Lise eğitimlerine bizimle devam etmek istediğini bildiren 20 öğrencimiz var. 10 civarında öğrencimizin kayıtlarını şuanda yapmış bulunuyoruz.“

FARKLI BİR GURUR YAŞIYORUZ

Ortaca Çözüm Koleji Okul Müdürü Turgay Yıldızhan, “Çözüm Okulları olarak yakaladığımız başarı ve öğrencilerimizin bize karşı olan güveni, okul olarak bize çok farklı bir gurur yaşatıyor. Sınavlara giren öğrencilerimiz, akademik ve ders bazında üst seviye başarı gösterdiler. Tüm öğretmenlerimi ve öğrencilerimi bu başarılarından dolayı kutluyorum.” ifadelerini kullandı.