MUĞLA DAHİL 6 İLDE KAÇAKÇILIK OPERASYONU MUĞLA DAHİL 6 İLDE KAÇAKÇILIK OPERASYONU

Muğla'nın Ortaca ilçesinde Zabıta Teşkilatının 193. yılı çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Her yıl 1-7 Eylül tarihleri arasında Zabıta Teşkilatının kuruluşunun kutlandığı Zabıta Haftası, Muğla'da Ortaca, Dalaman ve Köyceğiz ilçelerinin zabıta teşkilatlarının bir araya gelmesiyle kutlandı. Etkinlikler, Ortaca Demnokrasi ve Şehitler Meydanı'nda çelenk koyma töreniyle başladı.

Çelenk koyma törenine, Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir, Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Karakuş, Köyceğiz Belediye Başkan Yardımcısı Huriye Duran, Ortaca İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Başkan, Ortaca İlçe Jandarma Komutan Vekili Kıdemli Başçavuş Sedat Özdemir ve zabıta teşkilatında görevli personeller katıldı.



Alim Uzundemir ve Zabıta personeli Atatürk Anıtına Çelenk koydu. Daha sonra İstiklal Marşı okunarak törene devam edildi. Ortaca Belediyesi Zabıta Müdür Vekili Murat Akçakaya günün anlam ve önemine yönelik bir konuşma yaparak; ‘’Belediye zabıta teşkilatı binlerce yıllık Türk Devlet teşkilatımızda sosyal ve ekonomik yaşamın düzenlenmesi konusunda varlığı sürdürmüş, Osmanlı Devleti döneminde 1826 yılında ihtisap nezaretinin kurulması ile bu günkü teşkilat yapımızın temelleri atılmıştır.



Belediye zabıta teşkilatı Cumhuriyet döneminde kısa bir süre emniyet teşkilatının bir birimi olarak faaliyet göstermiş 1580 sayılı belediye kanunun  yürürlüğe girmesi ile beldede, huzuru, sükunu ve esenliği korumak bu konularda belediye meclisince alınacak kararları uygulamak üzere özel kolluk gücü olarak görevlendirilmiştir.



Belediye zabıtası çalışma esnasında mesai saati ve tatil günü gözetmeksizin günün 24 saati hizmet veren tüm kent halkıyla el ele, onlarla bütünleşerek hemşehrilerinin sorunlarına birlikte çareler arayıp bulmakla görevlidir. Görevini yaparken önceliği ceza değil eğitici, öğretici ve yol gösterici olarak halkını bilinçlendiren ve ortak sorunlara en iyi çözümü, yöre halkının katılımıyla beraberce ortaya çıkarmaya amaçlayan bir anlayışla görev yapmaktadır.Görevini yaparken hemşehrisine karşı nezaketli güler yüzlü adaletli olmalıdır.Bu zorlu görevi yerine getirken bizlere desteğini esirgemeyen başta Ortaca Belediye Başkanıma, Ortaca Kaymakamımıza,Ortaca Emniyet ve Jandarma Teşkilatımıza teşekküreder tüm mesai arkadaşlarımın zabıta haftasını kutlarım’’ dedi.



Törenin ardından 3 ilçede görevli zabıta teşkilatı mensupları ve Belediye Başkanları, Ortaca Belediyesi Günlüklü Restaurantta kahvaltı yaptılar.