İstanbul Beşiktaş'ta 2016 yılında meydana gelen terör saldırısında şehit olan Komiser Yardımcısı Erdem Özçelik'in adı, mezun olduğu Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi amfisine verildi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde düzenlenen törende, şehidin isminin verildiği amfi, fotoğrafları ve Türk bayraklarıyla süslendi.



ŞEHİDİN ADI MEZUN OLDUĞU FAKÜLTENİN AMFİSİNE VERİLDİ

Muğla Valisi Esengül Civelek, törende yaptığı konuşmada, Şehit Komiser Yardımcısı Erdem Özçelik'in adının ve anısının ilelebet yaşatılması için fakültenin 203 nolu amfisine verildiğini söyledi.

"ŞEHİTLERİMİZ, ŞANLI TARİHİMİZİN VE İSTİKLALİMİZİN SEMBOLÜDÜR"

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Fırat'ın doğusunda Barış Pınarı Harekatı'nı başarıyla yürüttüğünü vurgulayan Vali Civelek, şöyle konuştu: "Şehitlerimiz, bizlere atalarımızdan miras bırakılan, ecdadımızın bizlere emanet ettiği bu kutsal vatan topraklarında şanlı tarihimizin ve istiklalimizin sembolüdür. Ülkemizin bölünmez bütünlüğü, birliği, istiklalimiz, istikbalimiz, vatan, millet ve bayrak için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi yüreğimizde, zihinlerimizde yaşatmak, uğruna can feda edilen değerlerimize sonsuza dek sahip çıkmak, o değerler etrafında kenetlenmek, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi pekiştirmek hepimizin görevidir.

Yüce Rabbimiz, Barış Pınarı Harekatı'ndaki şanlı ordumuzu korusun. Kahraman ordumuzu muzaffer eylesin. İnanıyorum ki aziz şehidimizin adını verdiğimiz Şehit Komiser Yardımcısı Erdem Özçelik Amfisi'nde vatanını, milletini, bayrağını seven, milli ve manevi değerlerimizi benimsemiş nice gençler yetişecektir" ifadelerini kullandı.

MUĞLA’DA ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER İÇİN İFTAR YEMEĞİ MUĞLA’DA ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER İÇİN İFTAR YEMEĞİ



"FAKÜLTEMİZ ŞEHİDİMİZİN ADINI EBEDİYEN OMZUNDA TAŞIYACAK"


MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çelik de fakültenin iktisat bölümümden 2012'de mezun olan şehit Özçelik'in, vatanın bütünlüğü ve vatandaşların huzuru için canını feda ettiğini aktardı. Rektör Hüseyin Çiçek, "Şehidimizin adı, inanıyorum ki öğrenci kardeşlerimizin demokrasi, hukukun üstünlüğü ve vatan bütünlüğü bilincini her daim diri tutacaktır. Fakültemiz onun adını şanlı bir apolet gibi ebediyen omzunda taşıyacaktır" dedi.



GÖZYAŞLARI SEL OLDU

Şehit Erdem Özçelik anısına hazırlanan video, törene katılanlar tarafından gözyaşlarıyla izlendi. Şehidin annesi Mukaddes, ağabeyi Erdinç Özçelik ile ablası Asuman Çaya ve eniştesi Kamil Çaya, zaman zaman gözyaşı döktü. Tören programı kapsamında, Kampüs Cami İmam Hatibi Müslim Çavlı, Kur'an-ı Kerim okuyarak şehitler için dua etti.

Konuşmaların ardından şehit ailesine, Vali Civelek tarafından plaket takdim edildi. Törene, Muğla İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Muğla İl Müftüsü İbrahim Öcüt ve Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, daire müdürleri, akademisyenler ile şehit yakınları ve üniversite öğrencileri katıldı.