Şirketin Genel Koordinatörü Mahsun Özmen, "Eskiden fiş kesmeden, vergi verilemeden alınan otopark ücreti ile bu uygulamanın karıştırılmaması gerekiyor. Biz büyükşehir belediyesinin ihalesini alarak bu işe girdik. Tamamen yasal bir süreç. Her parklanmada fiş kesip vergisini ödüyoruz. Ücretini ödemeyenlerle ilgili, uydudan lokasyon etiketi alarak bunu belge olarak kullanıyoruz. 15 milyon 756 bin liralık bir iş yaptık. Şuan 7,5 milyon lirası henüz ödenmedi. Çalışan 200 personelimiz var" diyerek 400 icra dosyasının bulunduğunu belirtti.

"ALIŞILMIŞ DÜZENİN DEĞİŞMESİNE TEPKİLER OLACAK"

Yapılan açıklamada, bu zamana kadar 2 Milyon 577 Bin aracın ücretli alanlara park ettiği, bunların yüzde 49,47'sinin 15 dakikanın altında olduğu için ücretsiz olarak park yerinden yararlandığı belirtildi. Yüzde 14,07'si 15-30 dakika, yüzde 16,28'i 30-60 dakika, yüzde 13,17'si ise 1-2 saat, yüzde 7,02'si ise 2 saat üzeri park ettiği açıklandı.

Sentpark Vekili Avukat Emre Aykın, "Muğla'da alışılmış bir düzen var. İnsan evinin önünde park ücreti ödemek istemiyor. Buna alışmak tabiki zor anlıyoruz. Fakat evin önü hukuken bir mülkiyet oluşturmuyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi bunun ihalesini açık bir şekilde yaptı ve Sentpark bu ihaleyi aldı. Şirket bunun parasını ödedi. Bu işletmecinin bu parayı alması gerekiyor. Yasal takipler konusunda önce vatandaşı arayarak izah etmeye çalışıyoruz. İcra takibi olmasın, davalık olunmasın diyerek yönlendirmeye çalışıyoruz. Büyük bir direnç söz konusu olursa yasal süreci işetmek zorunda kalıyoruz" dedi.

"400 İCRA DOSYASI VAR"

MUĞLA İTFAİYESİ BAYRAM TATİLİNDE NASIL SINAV VERDİ? MUĞLA İTFAİYESİ BAYRAM TATİLİNDE NASIL SINAV VERDİ?

Aykın, "Cumhurbaşkanlığı Mevzuat Bilgi Sistemi’nde yer alan 22.02.2018 tarihli 30340 sayılı Resmi Gazete’nin “4. Maddesinin Ö bendinde” yer alan “Yol üstü otoparkı yapılacak yerler ile yapımına ve işletilmesine ilişkin usul ve esaslar, büyükşehir belediyelerinde UKOME, diğer belediyelerde yerel trafik/ulaşım komisyonu kararı alınarak idarelerce belirlenir, buna göre yol üstü otopark düzenlemeleri, uygulaması ve işletmesi yapılır.” ifadeler yer alıyor. 400 icra takibi dosyası var" diye konuştu.

Kaynak: AltarZeyhan