Sigorta primlerinin ertelenmesine yönelik açıklama yapan Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Ercan'ın odaya kayıtlı işletmelerden 31 Ekim tarihine kadar aidat borçlarını ödemelerini istemesi tepkiye neden oldu.

MUTSO Başkanı Mustafa Ercan bir kaç gün önce yaptığı açıklamada, Covid-19 nedeniyle sekteye uğrayan ticari hayatın devamlılığı için SGK prim ödemelerinin ertelenmesi gerektiğini vurguladı ve açıklamasının özellikle son bölümünde, "Devam eden bu olumsuz etkilerin azaltılması için daha önce uzatılan SGK prim ödemelerinin, ticari hayatın devamlılığının sağlanması ve işletmeler üzerindeki yüklerin azaltılması için ileri bir tarihe uzatılması gerekmektedir" dedi.

Açıklamayı yapan Ercan'ın odaya kayıtlı işletmelere 31 Ekim tarihine kadar aidat borçlarının tahsili için yazı gönderdiği öğrenildi.

"ÖNCE KENDİSİ ESNAFIN YANINDA OLMALI"

Bazı işletme sahipleri Muğla Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Mustafa Ercan'ın bu tutumunu eleştirerek, "Yaptığı açıklamayla işletme sahiplerinin yanında gibi davranan Mustafa Ercan, kendi alacağını tahsil etmek için yazı gönderiyor. Haziran ayında tahsil edilmesi gereken aidatlar Ekim sonuna kadar ertelenmişti. Fakat şuan daha kötü durumdayız. Son tarih ise 31 Ekim. Önce kendisi esnafın yanında olmalı ve bu aidat borçlarını ertelemeli" diye ifade ettiler.

BODRUM-KAŞ ARASI FIRTINA! UYARI ÜSTÜNE UYARI BODRUM-KAŞ ARASI FIRTINA! UYARI ÜSTÜNE UYARI

Kaynak: Altar Zeyhan