TELLERDEKİ PATLAMALAR KORKUTTU TELLERDEKİ PATLAMALAR KORKUTTU

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban'ın, yaklaşık 1 yıldır devam eden soruşturma sonucunda, tam 8 yıl boyunca İzmir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nden kanser hastası olduğuna dair rapor alarak haksız yere SGK'dan 71 bin lira rapor parası aldığına hükmedildi. Gündeme bomba gibi düşen skandal sonrası sosyal medyada kısa sürede gündem Mürsel Alban oldu. Vatandaşların tepkisini çeken rezalet hakkında henüz CHP ve Mürsel Alban cephesinden bir açıklama gelmezken, bilmeyenler için Alban'ın kim olduğu da merak konusu oldu. Mürsel Alban'ın hayatı ve siyasi kariyerine dair toplanan bilgiler şu şekilde;

ASLEN ERZURUM AŞKALE DOĞUMLU

Milletvekili Alban, 1970 yılında Erzurum'un Aşkale ilçesinde dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da tamamladı. 1985 yılında Muğla'nın Milas ilçesine taşındı ve kısa süre sonra 1989 yılında Muğla merkeze yerleşti. Eğitimine Açık Öğretim Lisesi'nde devam etti, 1993 yılında kendi şirketini kurarak yapı- inşaat sektörüne adım attı.

SİYASİ KARİYERİNE 1989 YILINDA SHP'DE BAŞLADI
 

Siyasi kariyerine, 1989 yılında SHP Gençlik kollarında başladı. SHP-CHP birleşmesi ile Cumhuriyet Halk Partisi'nin Gençlik Kolları, 2007- 2010 yıllarında İl Yönetim Kurulu ve İl Saymanlığı, 3 dönem İl Başkanlığı, merkez ilçe seçim komitesi başkanlığı görevlerinde yer aldı. 2014 yılında il başkanının istifa etmesi sonucunda 13 ilçe başkanı, 8 ilçe belediye başkanı, büyükşehir belediye başkanı ve 3 milletvekilinin imzaları ile Genel Merkez tarafından Muğla İl Başkanlığı görevine getirildi. 2015 ve 2017'de yapılan İl Kongrelerinde İl Başkanlığı görevine seçildi.

24 HAZİRAN 2018'DE MİLLETVEKİLİ SEÇİLDİ 

Mürsel Alban, 2 dönem kurultay delegeliği, 35. olağan kurultayda divan başkan yardımcılığı, 19. olağanüstü kurultayda divan kurulu üyeliği, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası'nda iki dönem Grup Başkanı ve Meclis Üyeliği, Atatürkçü Düşünce Derneği, Pir Sultan Abdal, Hacı Bektaş Veli, Eğitim Gönüllüleri Vakfı gibi sivil toplum kuruluşlarında mütevveli heyeti, yönetim, denetim, disiplin kurullarında görev aldı. 25 Nisan 2018 tarihinde İl Başkanlığı görevinden istifa ederek 24 Haziran 2018 genel seçimlerinde CHP'den milletvekili seçildi.