İŞTE MUĞLA’DA OY KULLANCAK SEÇMEN SAYISI İŞTE MUĞLA’DA OY KULLANCAK SEÇMEN SAYISI

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'ne verdiği maddi destekler ve üniversitenin gelişmesine verdiği katkılardan dolayı, adı üniversiteye verilen Muğlalı iş adamı Sıtkı Davut Koçman, vefatının 14. yılında adına düzenlenen etkinlikle anıldı. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen anma etkinliğinde hayırsever iş insanının hayatından kesitlerin anlatıldığı "Sarı Ceketli Mühendis" belgeseli gösterildi.

Etkinlikte, Koçman'ın fotoğraflarından oluşan serginin açılışı da gerçekleştirildi.

Türkiye'nin her alanda kendi kendine yetebilen bir ülke haline gelmesinin önemine işaret eden Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, "Bunun için Sıtkı Koçman gibi kişilere çok ihtiyacımız var." dedi.



Açılış konuşmasını yapan MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek; Barış Pınarı Harekatının ülkemizin bölünmez bütünlüğü için önemine değinerek "Şehitlerimize Allah'tan rahmet yararlılara acil şifalar diliyorum" dedi. Rektör Çiçek; "Ordumuz tarafından icra edilen operasyonun vatanımız için önemi gibi, milli sermaye ile yatırım yaparak çok önemli başarılara imza atan Sıtkı Davut Koçman da bu toparaklar adına önemli bir değerdir" diye devam ettiği konuşmasında;

"KOÇMAN'I ÖLÜMSÜZ KILACAK EN DEĞERLİ ESER SİZ DEĞERLİ ÖĞRENCİLER"

“Üniversitemizin geçmişten bugüne yaptığı her şey sizler içindir, bunu asla aklınızdan çıkarmayın. Kampüsümüzün binalarımızın her bir karışında çok büyük emek ve birikim vardır. Tıpkı istiklal şairimiz Mehmet Akif’in dizelerinde “Bastığın yerleri toprak diyerek geçme tanı! Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı” şeklinde yer verdiği gibi… Büyük bedeller ile bizlere emanet edilen her şeyin kıymetini bilerek daha çok çalışmalıyız. İşte o zaman Sıtkı Davut Koçman’ın aziz ruhunun gerçekten şad olduğunu söyleyebiliriz… Nitekim “Vefa” yalnızca güzel sözlerle anmak değildir. Vefa çok çalışmaktır, vefa üretmektir, vefa feyz almaktır! Bu anlamda bizler Ülkemizin ve bölgemizin ihtiyacı olan araştırmacı, üretken ve üstün nitelikli bireyler yetiştirme görevini en iyi şekilde yerine getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu itibarla, Merhum Koçman’ı ölümsüz kılacak en değerleri eserin de eğitim kurumlarının varlık nedeni olan siz kıymetli öğrencilerimiz olduğuna inanıyorum”  ifadelerini kullandı.



SITKI KOÇMAN VAKFI HER YIL 600 ÖĞRENCİYE BURS VERİYOR

Sıtkı Koçman Vakfı Başkanı emekli vali Naci Parmaksız da Koçman'ın üniversiteye katkıları hakkında bilgi verdi. Parmaksız, vakıf aracılığıyla her sene yaklaşık 600 öğrenciye burs verdiklerini, öğretim görevlilerinin yurt dışı ve yurt içi kongrelerini, yayınlarını her yıl yaklaşık 2 milyon lira ile desteklediklerini ifade etti.

Sıtkı Davut Koçman'ın torunu Alan Perese ve Koçman ailesinin bazı üyelerinin de katıldığı anma etkinliğinde Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, Menteşe Belediyesi Başkan Yardımcısı Levent Ünver, üniversite personeli ile öğrenciler de yer aldı.