MUĞLA’DAN HAVA AMBULANS UÇAKLA İSTANBUL’A SEVK EDİLDİ MUĞLA’DAN HAVA AMBULANS UÇAKLA İSTANBUL’A SEVK EDİLDİ

Sağlık Mil Sen Muğla Şube Başkanı Niyazi Güneş sosyal medya hesabından yaptıgı açıklamada; "Sendika olarak yönetici tarafsız olmalı, kurumda yönetici sendika yönetiminde veya temsilcisi olmamalı diyerek müdahil olmadığımız, hiçbir sendika yöneticimizi aday göstermediğimiz (araştırabilirsiniz) bir atama dönemini daha geride bıraktık. Bir ay önce Sağlık Bakanlığı Taşra Teşkilatı yönetici atamalarında başta hastaneler olmak üzere kamu sağlık kuruluşlarına en üst yönetimden ilçe devlet hastanesi müdür yardımcılığına kadar malum yetkili sendika il yönetiminden ve ilçe temsilcilerinin atanması gözlerden kaçmadı. Diğer sendikalar bu durumu kabullenip ses çıkarmasada başta ilin sağlığı ve sağlık çalışanlarının mali ve sosyal hakları açısından biz bu durumu tasvip etmiyoruz. Bu durum il Sağlık Müdürümüzü ve ilin sağlığındaki başarı oranlarını da zora sokmaktadır. Amaç hızlı bir şekilde üye kaybı yaşayan malum sendikanın sağlık çalışanlarına sendikal baskısı mı yoksa il sağlık müdürlüğünün sendikayı kullanarak oluşturacağı baskı mı orasını zaman gösterecek.

Bir ilin sağlığı hiçbir zaman sendikal çekişmelere kurban edilmeyeceği gibi bir sendikanın tekeline de kurban edilemeyecek kadar önemlidir. Yöneticinin liyakati ve başarısı o ilin veya ilçenin bölgenin sağlıklı olması ve sağlığının güvende olması demektir. Liyakat gözardı edilerek yapılan atamalarda, bazı tecrübe ve liyakat sahibi olan, kurum yönetici performans karne puanı 80 üzeri olan yöneticilerin görevden alınarak yerlerine ise malum sendikada il yönetimi başkanı veya ilçelerde ilçe temsilcileri atandı. Derdimiz niye sadece malum sendika yöneticileri atandı meselesi değil. Derdimiz liyakat gözardı edilerek yapılan atamalarda ileride hem Sağlık Çalışanlarımızın hemde Muğla Sağlığının mağduriyet yaşamasıdır. Zaman haklılığımızı gösterecektir. Sendikası olmayan yada başka sendikalardan sendika yöneticisi olmayan, işinin ehli liyakat sahibi iş tecrübesi olan kişiler yerine, adamcılık yapılmış, kurumda yönetici listeleri yapmak yerine kurum dışında listeler yapıldığı gözlerden kaçmamıştır.

Bizler Sağlık Mil-Sen olarak liyakati ön planda tutarak yönetici tarafsız olmalı, yöneticinin sendikası olmamalı tezini savunduğumuz ve anlattığımız bu dönemde örnek verecek olur isek; özellikle başta Muğla İl Sağlık Müdürlüğünde başkan ve yardımcılıkları, Fethiye Devlet Hastanesi İdari ve Mali Hizmetler Müdürlüğünde, Milas Devlet Hastanesi Müdür Yardımcılığında, Dalaman Devlet Hastanesi Müdür Yardımcılığında ataması yapılan ( kesinlikle şahıslar ile kişisel bir sorunumuz yoktur!) kişilerin iş tecrübesi, getirildikleri makamlar açısından yeterliliği ile sendikalarındaki konumlarını araştırabilirsiniz. Sendikaların müdahil olamadığı hatta hiçbir sendikaya üye olmayan yöneticilerin atandığı tek ilçe ise görev yaptığım Datça Devlet Hastanesi' dir. Sağlık Mil Sen olarak aylar önce yöneticilerin ve yönetici adaylarının karne puanları dikkate alınarak sınav sistemi ile atanmasını talep etmiştik. Bu konuda haklılığımızı sahada yaşayarak görmüş oluyoruz.

Çoğu kurumda ve hastanelerde sözleşme imzalatılmayan (sanki başarısız mış gibi görevden alınan) eski yönetici, idareci ve uzmanlar özellikle kurum ve sağlık çalışanları ödemelerinde mumla aranır hale gelmiştir. Ki şuanda görevden alınan yöneticiler ile liyakatli görevde olması gerektiği halde sözleşme imzalatılmayan arkadaşların telefonları susmamakta hatta bazıları kurum içinde geçici görev ile devam ettirilmektedir. Pandemi nedeniyle kurum kalite kriterleri ve sistemler konusunda iş ve işleyişteki aksaklıklar ise ilerde tokat gibi yüzünüze çarpacaktır. Yine de iyi niyetimizi koruyarak başta Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca, Muğla Valimiz Sayın Orhan Tavlı ve Sayın ilçe Kaymakamlarımızdan konunun biran önce araştırılmasını arz ediyoruz. Muğla Sağlığı ve Sağlık Çalışanları adına hayırlara vesile olmasını temenni ederek görevlendirilen yöneticilere başarılar diliyoruz" ifadelerini kullandı.