Edinilen bilgiye göre, Muğla'nın Dalaman ve çevre ilçelerinde sokak hayvanları için çalışmalar yürüten ve cemiyetin önemli isimlerinden olan Türkan Dağdelen'in hapis cezası aldığı ortaya çıktı. Hayvan hakları konusunda ve sokak hayvanları için çalışmalar yapan, kampanyalar düzenleyerek bölgede sokak hayvanları için düzenlenen birçok etkinliğe öncülük eden Türkan Dağdelen'in, Mustafa Aral isimli şahsın CİMER şikayeti üzerine "Terör Örgütü Propagandası" yapmak suçundan hapis cezasına çarptırıldığı öğrenildi. 

Yaşanan bu gelişmeyi Mustafa Aral'a ait olduğu düşünülen Adli Pet isimli Facebook sayfası bir metinle birlikte duyurdu. Yayımlanan metinde, Türkan Dağdelen'in 2015 yılında yaşanan Roboski olayları sırasında bir grup hayvansever ile bölgeye gittiği ve bölgeden yaptığı yayınlarda Türk Silahlı Kuvvetleri'ni aşağılayarak terör örgütünü öven beyanlarda bulunduğu iddia edildi. 

Aynı metinde yer alan bir diğer bilgide ise, yine Mustafa Aral tarafından yapılan CİMER şikayeti neticesinde Türkan Dağdelen'in geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret etmek suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldığı belirtildi. 

Türkan Dağdelen'in 8 Haziran 2021 tarihinde akşam saatlerinde tutuklanarak Denizli Bozkurt Kadın Açık Ve Çocuk Eğitimevi Ceza Infaz Kurumu'na götürüldüğü ancak koronavirüs sebebiyle pandemi izni alarak salındığı belirtildi.



Türkan Dağdelen'den Videolu Açıklama

Türkan Dağdelen de konuyla iligli olarak kendi sosyal medya hesabı üzerinden bir video yayımlayarak açıklamada bulundu. Videosunda, 1.5 saat içeride kalarak çıktığını ifade eden Türkan Dağdelen, devletin ve kanunun kestiği parmak acımaz dedi. 

Bölge ve cemiyet gündemini sarsan gelişmeyi duyuran Adli Pet isimli sayfada yer alan açıklama şu şekilde; 

"Yıllarca Birlikte Saha Yaptığı Ve Sosyal Medyadaki Flaş Günlerini Dahi Sayesinde Yaşadığı Mustafa Aral'a Sırf Gamze Erkök İle Barışıp Dost Olduğu İçin ''Bana Şantaj Yaptı'' İftirası Atarak Yargılanmasına Neden Olan TEMİZMAMA'nın Reklam Yüzü Türkan DAĞDELEN Mustafa ARAL'ın 15.07.2020 Tarihli Cimer İhbarı Neticesinde TERÖR ÖRGÜTÜ PROPOGANDASI Yapmak Suçundan Bugün Akşam Saatlerinde Tutuklanarak Cezaevine Konuldu..

Pandemi Nedeniyle TEMİZMAMA TÜRKAN Cezaevinden İzne Çıkacak Fakat İzinler Bittiğinde Tekrar Cezaevine Dönecek..

Mustafa ARAL'a Attığı İftira Nedeniyle Yapılan Yargılamada Mustafa ARAL BERAAT Etmiş Ve TEMİZMAMA TÜRKAN'a İftira Davası Açmıştı..

Bu İftira Nedeniyle Mustafa ARAL'ın Sıkı Takibine Giren TERÖR ÖRGÜTÜ PROPOGANDACISI TEMİZMAMA TÜRKAN Geçtiğimiz Yılda Yine Mustafa ARAL'ın İhbarı İle CUMHURBAŞKANINA HAKARET Suçundan da Ayrıca 1 Yıl 8 Ay Hapis Cezasına Mahkum Edilmişti..

Tüm Hapis Cezaları Toplanarak CERA-İ İŞTİMA İle Toplu İnfaza Alınan TEMİZMAMA TÜRKAN'ın Hakkında Yine Mustafa ARAL Tarafından Yapılmış Ve Soruşturmaları Halen Devam Eden 5 İhbar Daha Bulunuyor..

HAYTAP İsimli Sözde Hayvan Hakları Federasyonunun 2015 Roboski Olayları Döneminde Bir Grup Haytap'lı Arkadaşı İle Birlikte Bölgeye Giden TEMİZMAMA TÜRKAN Oradan Yaptığı Yayınlarda Türk Silahlı Kuvvetlerini Aşağılayan Terör Örgütünü İse Öven Beyanlarda Bulunmuştu..

Mustafa ARAL Tarafından Tamamı İhbar Edilen Bu Yayınlar Neticesinde Uzun Süre Direnen TEMİZMAMA TÜRKAN DAĞDELEN İftiracı Kişiliğinin Hak Ettiği Sona Nihayet Ulaştı..

Bir Kısım İnsanlar PEKİ NE OLACAK ŞİMDİ O KADAR HAYVAN Diye Endişelenebilirler..

TEMİZMAMA TÜRKAN Mustafa ARAL'a ŞANTAJCI İfitrasını UTANMADAN Atabildiğinde Eğer Mustafa ARAL BERAAT ETMESEYDİ Hayvanlarına Ne Olacaktı İse O Olur..

GAME OVER TERÖR SEVİCİ TEMİZMAMA TÜRKAN..

ELLERİME SAĞLIK.."



ÇÖL TOZU MUĞLA’YA ULAŞTI; HASTALAR UYARILDI ÇÖL TOZU MUĞLA’YA ULAŞTI; HASTALAR UYARILDI