Muğla'da siyasi tartışmalar devam ederken Fethiye Körfezi için ilk yapıcı çağrı CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin'den geldi.

Körfezde yaşanan çevre kirliliği yüzünden sarıya dönen deniz rengi, bölge halkının yanı sıra yerli ve yabancı turistlerin de tepkisine neden oluyor. Sudaki kirliliğin sebebi konusunda tüm siyasi taraflar çeşitli raporlarla kendini savunurken karşılıklı suçlamalarda da bulunuyorlar. 

SÜLEYMAN GİRGİN'DEN ÇÖZÜM İÇİN İŞBİRLİĞİ ÇAĞRISI

Bu tartışmalar ve suçlamalar eşliğinde, CHP Muğla
Milletvekili Süleyman Girgin, Fethiye Körfezi'ndeki renk değişimine ilişkin, "Bütün kurumlar olarak bir araya gelip Fethiye Körfezi'ndeki sıkıntıyı bertaraf edelim. Bizim amacımız birilerini kötülemek değil sorunun çözülmesini sağlamak." dedi.

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca'nın da katılımıyla Belediye Meclis Salonunda basın toplantısı düzenleyen Girgin, Fethiye Körfezi'nin gelecek kuşakların emaneti olduğunu ve korunması gerektiğini söyledi.

Körfezin temiz kalması için ilgili kurumların birlikte hareket etmesi çağrısında bulunan Girgin, "Bütün kurumlar olarak bir araya gelip Fethiye Körfezi'ndeki sıkıntıyı bertaraf edelim. Bizim amacımız birilerini kötülemek değil, sorunun çözülmesini sağlamak. Bu sorun yıllardır var. Çevre ve Şehircilik Bakanı ile görüştük. Bakan Bey Fethiye'nin körfez temizliği çalışmalarına başlayacaklarını iletti." diye konuştu.

ALİM KARACA: SİYASİ AYRIM YAPMAMALIYIZ


Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca da ilçede binlerce esnafın geçim kaynağının turizm olduğuna dikkati çekerek körfezdeki kirliliğin yıllardır sürdüğünü ifade etti. Karaca, "Fethiye, dünyanın en güzel noktalarından biri. Siyasi ayrım yapmadan el ele vererek bu sorunun çözülmesi gerekiyor." dedi.

MUĞLA EGE YILDIZLARI FIRTINA GİBİ ESİYOR MUĞLA EGE YILDIZLARI FIRTINA GİBİ ESİYOR