Türk Eğitim-Sen Muğla Şube Başkanı Mürsel Özata, Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Hüdayi Baş’ın kalp krizi sonucu yaşamının yitirmesinin ardından ortaya çıkan iddiaların biran önce aydınlatılması gerektiğini söyledi.
Muğla Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Hüdayi Baş'ın kalp krizi sonucu evinde ölmesinin ardından çıkan haberlerde yer alan iddialar kamuoyunda kaygıya sebep oldu. Türk Eğitim-Sen Muğla Şube Başkanı Mürsel Özata, konuyla ilgili sendika binasında basın toplantısı düzenlendi. Başkan Özata, “Eğitim iş kolunda faaliyet gösteren sorumlu sendikacılık anlayışımız gereği geçen haftaki yoğun bilgi akışında dezenformasyonların da olabileceğini düşünerek olayı tüm bilgi, belgeleri ve muhataplarıyla da gerekli görüşmeleri yaparak açıklamamızı yapmayı uygun buldu” dedi.
Özata, hayat dolu, iletişim becerileri yüksek, insani ilişkileri sağlıklı bir kişi olan Hüdayi Baş’ın vefatının herkesi hüzne boğduğunu belirterek, “Özellikle vefatı sonrası internet sitelerinde ve sosyal medyada ortaya atılan iddialar bu hüznü ciddi bir tepkiye dönüştürmüştür. İddialarda yer alan bilgi ve belgeler kamuoyunun kafasındaki soru işaretlerini arttırmıştır. Bir haftadır devam eden sosyal medya başta olmak üzere Muğla ve Türkiye kamuoyunda büyük bir infiale sebep olan kamudaki bir olay hakkında idari ve adli hiçbir yetkili mercinin bir açıklama yapmaması tepkileri giderek arttırmıştır. İddiaların ivedilikle araştırılıp gerçeklerin su yüzüne çıkması hem kamu vicdanını rahatlatacak hem de zan altında olanların üzerindeki şüphe bulutların dağılmasına ya da hak ettikleri cezai yaptırımların uygulanmasına yol açacaktır. Konu hakkında gerekli inceleme ve soruşturma yapılmadığı takdirde bu tepkinin önüne geçmek mümkün değildir” diye konuştu.

“MEKTUPTA İFADE EDİLEN HUSUSLARDA HERHANGİ BİR İŞLEM YAPILMIŞ MIDIR?”

Türk Eğitim-Sen Muğla Şube Başkanı Mürsel Özata, “Basına yansıyan usta öğretici alımında kurulan komisyonların teşkili, çalışma yöntemi ve değerlendirme kriterlerinde yasal mevzuata, objektiflik ve şeffaflık ilkelerine uyulmuş mudur? Komisyona yayınlanan liste dışında dayatılan başka listeler var mıdır? Varsa bu listeler kimler tarafından hazırlanmış ve kimler tarafından komisyona iletilmiştir? Yayınlanan liste niye kim tarafından kaldırılmıştır?
Hüdayi hocamızın Menteşe Kaymakamlığı ile Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü’ne yazdığı şikayet mektupları, Milli Eğitim Bakanı’na yazdığı mektupta ifade edilen hususlarda herhangi bir işlem yapılmış mıdır? Bu nedenle olayın bir an önce aydınlatılması ve gerçeklerin ortaya çıkması ve kamuoyunun vicdanını rahatlatmak adına acilen ihtiyati tedbir kararları alınmalı, herkesin görüş ve düşüncelerini hiçbir baskı altında kalmadan beyan edebileceği bir ortam oluşturularak ivedilikle bir tahkikat başlatılmalıdır” dedi.

“BUNDAN SONRA BU TÜR MÜESSİF OLAYLARIN YAŞANMAMASI İÇİN GEREKLİ TÜM YASAL TEDBİRLERİN ALINMASINI TALEP EDİYORUZ”

Özata, sözlerini şöyle sürdürdü;
Toplumda bu olayın yansımasının, kamuda yaşanan ehliyet, liyakat ve adaletin bir türlü tesis edilmediği ve hala negatif ayrımcılıkların ve ötekileştirmenin devam etmesine karşı ortaya konulan tepkilerin son raddesi, bardağı taşıran son damlası olduğu kanaatindeyiz. Artık her türlü ayrımcılığa son vererek iş barışının tesis edileceği adaletli bir kamu yönetimi istiyoruz. Bundan sonra bu tür müessif olayların yaşanmaması için gerekli tüm yasal tedbirlerin alınmasını talep ediyoruz. Eğitim iş kolunda faaliyet gösteren hak sendikacılığını kendine şiar edinmiş bir sendika olarak eğitim çalışanları arasında büyük bir üzüntü ve infiale yol açmış bu olayın aydınlatılması için sonuna kadar takipçisi olacağız. Hüdayi hocamızın başta kıymetli eşi, evladı ve ailesi olmak üzere tüm arkadaş, dost ve eğitim çalışanlarına başsağlığı diliyoruz. Ruhu şad mekânı cennet olsun!”

KİRALIK VİLLA FİYATLARI GÜNLÜK 1 MİLYON LİRAYI BULDU KİRALIK VİLLA FİYATLARI GÜNLÜK 1 MİLYON LİRAYI BULDU

Cavit Akgün