Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 96. yılı, Muğla Atatürk Stadyumu’nda düzenlenen törenle kutlandı.

Muğla'daki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Muğla Valisi Esengül Civelek, Muğla Milletvekilleri Yelda Erol Gökcan, Mürsel Alban, Süleyman Girgin, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün valilik makamında kutlamaları kabulü ile başladı. Tebriklerin kabulünden sonra kutlamalar, Atatürk Stadyumu’nda protokol üyeleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, okullar ve vatandaşların katılımı ile devam etti.

Atatürk Stadyumu’ndaki törende, Vali Esengül Civelek ve Büyükşehir Belediye Başkanı Gürün vatandaşlar, öğrenciler ve askeri birliklerin bayramlarını kutladı. Tören, İstiklal Marşımızın söylenmesi ve bayrağımızın göndere çekilmesi ile devam etti.

Daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşma ise, Muğla Valisi Esengül Civelek tarafından yapıldı. Vali Civelek'in konuşmasının ardından tören, öğrencilerin okudukları şiirlerle devam etti. Daha sonra, folklor ekiplerinin gösterisinin ardından tören geçişiyle program sona erdi.



Törene, Vali Esengül Civelek, Muğla Milletvekilleri Yelda Erol Gökcan, Mürsel Alban ve Süleyman Girgin, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Vali yardımcıları, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yusuf Kenan Topçu, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

OPERASYONDA ONLARCA KİŞİ GÖZALTINA ALINDI OPERASYONDA ONLARCA KİŞİ GÖZALTINA ALINDI



BAŞKAN GÜRÜN'DEN MESAJ

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96. yılını yayımladığı mesajla da kutlayan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, mesajında; “Umutsuz, yalnız bırakılmış ve dört bir yanı güçlü düşmanlarla sarılmış bir millet. Kendileri bir avuç olsa da koca yürekleri ile Türk Milleti’ne umut olmuş birkaç yurtsever. Kuvayi Milliye ruhuyla doğudan batıya Türk Milleti’ni bir amaç etrafında toplayan mavi gözlü bir dev. Sırtını saraya değil milletine dayayan “Umutsuz durumlar yoktur umutsuz insanlar vardır ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim” diyerek Cumhuriyet’e giden yolu aydınlatan başkomutan Mustafa Kemal Atatürk.

Tüm yurdu düşmandan kurtararak Türk Milleti’nin karakterine ve adetlerine en uygun yönetim Cumhuriyet’tir diyerek 29 Ekim’de Cumhuriyet’i kurdu ve bugün her şeyi borçlu olduğumuz Cumhuriyetimiz 96 Yaşında.

Başkan Gürün; “Cumhuriyetimizin 96. yaşı, en büyük bayramımız kutlu olsun. Cumhuriyet bu topraklarda ilelebet yaşayacak Türk Milleti Cumhuriyet’ine hep sahip çıkacak.”

Cumhuriyet sadece bir yönetim biçimi değil tam anlamıyla bir yaşam biçimidir. Cumhuriyet özgürlük, demokrasi, adalet, eşitlik, seçme ve seçilme hakkı, üretim, tarım, fabrika, milli ekonomi, alfabe, çağdaş eğitim, fikri, vicdanı, irfanı hür nesiller, gençler ve barış demektir. Cumhuriyet Türk Milleti, Atatürk’ün gençliğe emanet ettiği en büyük miras demek. Hepimizin bayramı, bizi biz yapan Cumhuriyetimizin 96.yaşı, en büyük bayramımız kutlu olsun. Cumhuriyet bu topraklarda ilelebet yaşayacak Türk Milleti Cumhuriyet’ine hep sahip çıkacak. Yaşasın Cumhuriyet” dedi.