Türkiye Kamu Sen Muğla İl Temsilcisi, Türk Eğitim Sen Muğla Şube Başkanı Mürsel Özata yaptığı açıklamada, "Ayçiçek yağına yüzde 110 zam gelmiştir. Köprü ve otoyol geçiş ücretleri yüzde 25 artmıştır. Yıllardır enflasyonunun üzerinden silindir gibi geçtiği memura da aynı oranda zam istiyoruz" dedi.

Özata, "TÜİK’in bu rakamları aldığı yerleri doğrusu merak ediyoruz. Eğer TÜİK’in rakamları gerçekse TÜİK bir market açsın, hepimiz oradan alışveriş yapalım, bizim de enflasyonumuz TÜlK’in enflasyonu ile eşitlensin. Ocak ayında alınan yüzde 3 zam, mart ayı itibarı ile vergi dilimindeki artışa gidecektir. Hal böyle olunca memur ve emeklilerimizin alım gücü yıldan yıla azalmakta, aile bütçesindeki açık her gün biraz daha büyümektedir.

İvedilikle vergi dilimi oran meblağı yükseltilmelidir. Oransal artışlardan ziyade taban aylığa zam yapılmalı, tüm ek ödemeler taban aylığa yansıtılmalıdır ki emekli olunca maaşlarda düşüş yaşanmasın.

Bütün dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgını çerçevesinde devletimiz, salgın sürecinin olumsuz ekonomik etkilerini azaltmak için değişik sektörlere yönelik ekonomik destek ve tedbirleri hayata geçirmiştir. Ülkemizde desteğe en çok ihtiyaç duyan kesimlerden birisi de maaşları enflasyonun bile altında kalan kamu görevlileri ve emeklilerdir.

Asgari ücrete yüzde 21 zam yapılırken memura yüzde 4 zam yapılması anlaşılabilir değildir. Böyle giderse 3- 5 yıl sonra memur maaşı asgari ücretin altında kalacaktır.

Bu çerçevede enflasyona yenik düşen, temel ve vazgeçilmez harcamalar karşısında eriyen maaşlarını telafi etmek ve alım gücünü yükseltmek amacıyla memur ve emeklilere de bir destek paketi açıklanması ve kamu görevlilerine ek zam verilmesini istiyoruz.

Yukarıda zikrettiğimiz tüm haklı gerekçelerimizi içeren mektupları Sayın: Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a ve Sayın: Hazine ve Maliye Bakanımız Lütfı Elvan’a göndererek memura ek zam verilmesini talep ediyoruz.

Burada kamuoyuna bir kez daha hatırlatmak istiyoruz. Enflasyon farkı zam değildir Enflasyon sepeti güncel değildir TlJİK rakamları gerçekçi değildir Malum Sen yetkili ama etkili değildir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Altar Zeyhan

ADETA KAPANIN ELİNDE KALIYOR ADETA KAPANIN ELİNDE KALIYOR