Muğla'da eğitim alanında önemli izler bırakan, Türkiye'nin en iyi hukuk profesörlerinden Prof. Dr. Ayhan Önder geçirdiği rahatsızlık sonucu vefat etti.

1928 Zonguldak doğumlu olan Prof. Dr. Ayhan Önder, Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra Almanya'da doktora yaptı. Doktorasının ardından Türkiye'ye dönen Önder, İstanbul Üniversitesinde 40 yıl boyunca görev yaptı ve bu süre zarfında Kamu Hukuku ve Kriminoloji Enstitüsü Müdürlüğü görevlerini yürüttü. Muğla Üniversitesi'nde de önemli görevlerde yer alan Ayhan Önder, rektör yardımcılığı ve bölüm başkanlığının yanı sıra üniversitenin hukuk danışmanlığını üstlendi. 

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca'nın yakınen tanıdığı Prof. Dr. Ayhan Önder, Fethiye'nin Kumluova Mahallesi'ne yaptırılan ilkokul, ortaokul ve lise için yoğun mesai harcamış ve büyük destekler vererek eğitim alanında da önemli izler bırakmıştır. Hayatını eğitime, bilime, hukuka ve gelişime adayan, Türkiye'nin kendi alanında yetiştirdiği nadir isimlerden biri olan Ayhan Önder'in yaşamını yitirmesi ailesi başta olmak üzere sevenlerini derinden üzdü.

MUĞLA VALİSİ AKBIYIK, 23 NİSAN MESAJINDA NE DEDİ? MUĞLA VALİSİ AKBIYIK, 23 NİSAN MESAJINDA NE DEDİ?



Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, "Türkiye’nin yetiştirdiği ender bilim adamlarından biri olan Önder’i kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyorum. Kumluova Mahallesinde yaptırmış olduğum ilkokul, ortaokul ve lise'ye büyük destekler vermişti. Türkiye’nin yetiştirdiği ender bilim adamları arasındadır. Kitapları dünyanın birçok ülkesinde okutulmaktadır. Cenazeyi dün geç öğrendim, o yüzden katılamadım. Ama en kısa sürede ailemle birlikte mezarını ve ailesini ziyaret edeceğim. Allah gani gani rahmet eylesin. Ülkemizin başı sağ olsun” ifadelerini kullandı.