FENERBAHÇE’NİN SÜPER KUPA PLANI NETLEŞTİ FENERBAHÇE’NİN SÜPER KUPA PLANI NETLEŞTİ

24. Ortaca Tarım, Çevre ve Turizm Festivali kapsamında düzenlenen Halısaha Futbol Turnuvası'na, 16 Ekim 2016 Pazar günü rahatsızlığı nedeniyle vefat eden, eczacı Sümbül ve Şerafettin Çöllü'nün oğlu Ortaca Belediyespor eski yöneticilerinden Uğur Çöllü'nün adı verildi. Uğur Çöllü Halısaha Futbol Turnuvası, Ortaca Yunus Emre Anadolu Lisesi Klas Arena Halı Sahası'nda 10 Haziran 2019 tarihinde (dün) Akıncı ve Karadonlar mahallelerinin takımları arasında oynanan turnuvanın ilk maçıyla başladı.

Maçtan önce konuşan Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir, "Turnuvaya katılan tüm takımlara başarılar diliyorum. Öncelikle şerafettin abimin ve sümbül teyzemin ellerinden öpüyor, beni bir evlat olarak kabul ederlerse onlara layık bir evlat olmak istiyorum. Uğur kardeşimi ben çok geç tanıdım ama kısa bir sürede çok iyi bir dostumuz oldu. Onun anısına bir turnuva düzenlemek bana nasip olduğu için Allah'a şükrediyorum." ifadelerini kullandı.

Merhum Uğur Çöllü'nün babası Şerafettin Çöllü ise, "Turnuvaya oğlum uğurun adını vererek büyük bir vefa örneği gösteren sayın başkanıma, turnuvayı düzenleyen tertip komitesine çok teşekkür ederim. Bizleri çok mutlu ettiler, Allah razı olsun." dedi.  Bu sırada baba Şerafettin Çöllü duygularına hakim olamayarak göz yaşlarını tutamadı. Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir'in de konuşma boyunca göz yaşlarını sildiği görüldü. 

Ortaca Belediyespor için istek

Konuşmasına devam eden Şerafettin Çöllü, Belediye Başkanı Alim Uzundemir'den Ortaca Belediyespor için bir ricası olduğunu belirtti. Takımda Ortaca ve bölge takımlarından gelmiş bir oyuncunun bulunmadığını belirten Çöllü, Ortaca Belediyespor'un ilk takım kaptanı olduğunu, yöneticilik yaptığını ama artık eski kulübü göremediğini ifade etti. Ortaca Belediyespor'un alt yaş takımları olan U-13, U-15, U-17 ve U-19 ekiplerinin bu yıl Muğla Bölge Şampiyonu, U-19 takımının ise finallerde kaybederek Türkiye 5.'si olduğunu ifade etti. 

Gençlerimiz ve gelecek değerler için, Ortaca Belediyespor'da alt yaş ekiplerinden gelmiş ya da bölge takımlarından transfer edilmiş oyuncuların oynamasını arzu ettiğini söyleyen Şerafettin Çöllü, Ortaca Belediyespor'un kendi gençlerimizle oynadığı takdirde ligden düşse bile bunun ayıp olmayacağını belirtti. Tüm takımlara başarılar dileyen Şerafettin Çöllü, turnuvanın kavgasız gürültüsüz geçmesini temenni ederek konuşmasını noktaladı.

İlk galip Akıncı 

Maçtan önce Akıncı Mahallesi Muhtarı Doğan Ünal, Karadonlar Mahallesi Muhtarı Adnan Acar, Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir ve Şerafettin Çöllü, oyuncularla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Doğan Ünal ve Adnan Acar birbirlerine başarılar dileyerek çiçek takdim etti. 

Vatandaşların maça olan ilgisi büyüktü. Seyirciler için kurulan tribün dolarken birçok vatandaş sahanın çevresine dağılarak maçı ilgiyle izledi. Seyir zevki oldukça yüksek geçen maçta çok özel anlar ve kaliteli futbol vardı. Bol gollü geçen ilk maç, Akıncı Spor'un farklı bir skor eşliğinde gelen rahat galibiyetiyle noktalandı.