Büyükşehir Belediyeleri Koordinasyon Merkezleri Yönetmeliği, Resmi Gazete'de bugün yayımlanan değişiklikle yeniden düzenlendi. Söz konusu değişiklik; Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) üye sayılarının ve temsilci ağırlıklarının belirlendiği 17. maddesinde yapıldı. 

Yapılan yeni düzenlemeyle birlikte, büyükşehir belediyelerinin UKOME'lerin yönetim kurulunda bulundurduğu 12 kişilik çoğunluk hakkı sona erdirildi. Bunun yerine, kurullara, 3 bakanlık ve 1 kurumdan yeni temsilciler atanarak yetki ve karar alma gücü hükümet temsilcilerine geçti. UKOME'lerin kurullarında, Milli Eğitim Bakanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TCDD Taşımacılık A.Ş.'den birer temsilci yer alacak.

19 Şubat 2020 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan düzenlemede şu ifadeler yer aldı: "MADDE 1 – 15/6/2006 tarihli ve 26199 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Büyükşehir Belediyeleri Koordinasyon Merkezleri Yönetmeliğinin 17 nci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendindeki “Milli Savunma Bakanlığı” ibaresinden sonra gelmek üzere “, Milli Eğitim Bakanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın birer” ibaresi eklenmiş, (g) bendindeki “Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü” ibaresinden sonra gelmek üzere “ve TCDD Taşımacılık Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü'nün birer” ibaresi eklenmiş, (ğ) bendindeki “Karayolu” ibaresi “Ulaştırma Hizmetleri” şeklinde değiştirilmiş, fıkraya (ı) bendinden sonra gelmek üzere aşağıdaki bent eklenmiş ve diğer bentler buna göre teselsül ettirilmiştir."

TELEFERİK KAZASINDA MUĞLA AYRINTISI TELEFERİK KAZASINDA MUĞLA AYRINTISI