Güney Ege Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Özgür Akdoğan ve Muğla Teknopark Genel Müdürü Dr. Barış Ethem Süzek’in hazır bulunduğu görüşmede ilimizdeki Apiterapi çalışmaları ve geliştirilecek projeler istişare edildi.

YANGINDA MÜDAHALE EDERKEN PATLAMA YAŞANDI YANGINDA MÜDAHALE EDERKEN PATLAMA YAŞANDI

Uluslararası Apiterapi Federasyonu Başkanı Dr. Ali Timuçin Atayoğlu 2022 yılında Muğla’da yapılması planlanan Apiterapi kongresi hakkında Vali Orhan Tavlı’ya bilgi verdi.

Muğla’yı Türkiye’nin arıcılık ve Apiterapi ürünleri merkezi haline getirmek için birçok projenin hayata geçirildiğini belirten Muğla Valisi Orhan Tavlı, “İlimiz Arıcılık ve arı ürünlerinin başkentidir. Arı ürünleri konusunda yapılan bilimsel araştırmalar ve saha çalışmalarıyla arıcılık sektörünü destekliyoruz. Sektörün gelişimi için Muğla Sanayi ve Ticaret Odası ve Muğla İli Arı Yetiştiricileri Birliği öncülüğünde başlatılan Apiterapi Ürünleri Merkezi Projesi ve Muğla Teknopark ’ta faaliyete geçecek olan Arı Ürünleri ve Apiterapi İnovasyon Merkezi projesi devam ediyor” dedi.

Antalya Teknokent ve Muğla Teknopark arasında, basta Muğla Teknopark bünyesinde kurulacak olan GEKA destekli Arı Ürünleri ve Apiterapi Inovasyon Merkezi olmak üzere, teknoparkların yardımlaşması,  Teknoloji Transfer Ofisi faaliyetleri ve diğer birçok konuda işbirliği içerisinde çalışmaların gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı.  

Kaynak: Bultenler