Muğla'nın Ortaca ilçesinin Dalyan Beldesinde, yüzmek için Dalyan Kanalı'na giren genç adam canından oldu.

Ediniline bilgiye göre, Ortaca ilçesinin dünyaca ünlü turizm beldesi Dalyan'da arkadaşıyla birlikte gezintiye çıkan Mustafa Öztekin (23), sıcak havanın da etkisiyle serinlemek için Dalyan Kanalı'na girdi. Kanaldaki akıntıya kapılarak çırpınmaya başlayan genç, göz açıp kapayıncaya kadar gözden kayboldu. Çevredeki vatandaşlar 112 Acil Servis Merkezi'ne ve jandarma ekiplerine ihbarda bulunduktan sonra suya atlayara gencin yardımına koştu. Mustafa Öztekin'in suya girdiği yerin 10 metre ilerisinde cesedi bulundu. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, vatandaşların sudan çıkarttığı Mustafa Öztekin'in yaşamını yitirdiğini tespit etti.



Bilkent Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği mezunu olan Öztekin'in, Hacettepe Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi olduğu ve yaz tatillerinde barda çalışıp, harçlığını çıkarttığı belirtildi. Mustafa Öztekin'in cansız bedeni, yapılan incelemenin ardından otopsi için morga kaldırıldı

Güvenlik güçleri olayla ilgili soruşturma başlatırken, genç adamın ölümü sevenlerini ve ailesini hüzne boğarken, çevredeki vatandaşlar Kurban Bayramı'nda böyle üzücü bir olay yaşandığı için kahroldu.

İLKER DİNÇ, DESTEĞİNİ YİNELEDİ "ORTACA'YA ALİM GEREK" İLKER DİNÇ, DESTEĞİNİ YİNELEDİ "ORTACA'YA ALİM GEREK"