24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları kapsamında Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezinde bir tören düzenlendi. Törene Muğla Valisi Esengül Civelek, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumhur Çoban, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Yard. Prof. Dr. Sırrı Sunay Gürleyük, Vali Yardımcıları Turgut Çelenkoğlu ve Ayhan Yazgan, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, daire müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.


Tören, saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başladı. Daha sonra öğretmenlik mesleğine yeni adım atmış öğretmenler adına Ayşe Nur Asıcı, emekli öğretmenler adına ise Asuman Onargan birer konuşma yaptı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşma ise İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre tarafından yapıldı. Konuşmaların ardından mesleğe yeni başlayan öğretmenler yemin etti.  Daha sonra emekli olan öğretmenlere “Hizmet Şeref Belgesi” Vali Civelek tarafından takdim edildi. Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenci ve öğretmenlere ödülleri verildi. Program Muğla Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin seslendirdiği türkülerin yer aldığı konserle sona erdi.

Pervin Töre konuşmasına “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günün 91. yıldönümünde, kıymetli meslektaşlarımın Öğretmenler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum. 24 Kasım, milletimizin birlik beraberlik içinde, aydınlık yarınlara yürümesinde, en büyük paya sahip olan öğretmenlerimizin gurur günüdür. 1981’den bu yana her 24 Kasım’da kutlanan Öğretmenler Günü, tüm öğretmenlerimiz için büyük bir motivasyon kaynağı olmuştur, olmaya da devam edecektir." sözleriyle başladı.

BODRUM-KAŞ ARASI FIRTINA! UYARI ÜSTÜNE UYARI BODRUM-KAŞ ARASI FIRTINA! UYARI ÜSTÜNE UYARI

"Ne kadar ağır bir yükün emanetçileri olduğunuzun bilincindeyiz." diyen Töre, "Bu yolda sizlerle hep birlikte omuz omuza yürüyeceğiz. Köklü tarihimizden ve milli değerlerimizden aldığımız güçle öğrencilerimizi evrensel değerlerle buluşturacak; eğitim adına yaktığımız meşalemizi sizlerle birlikte sonsuza dek gururla taşıyacağız. Bu duygu ve düşüncelerle başta Sayın Valimiz olmak üzere eğitime emek veren, katkı sunan herkese şükranlarımı sunuyorum. Ülkenin her yerinde vazifelerini hakkıyla ifa eden öğretmenlerimizi en içten duygularımla tebrik ediyor; tüm öğretmenlerimizin ve Milli Eğitim ailemizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum. Öğretmenliğe yeni başlayan genç meslektaşlarıma başarılar diliyorum. Mesleğini onur ve gururla tamamlamış emekli öğretmenlerimize, sağlıklı ve huzurlu günler temenni ediyor, ebediyete irtihal etmiş öğretmenlerimizi ve şehit öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum." ifadesinde bulundu.