MUĞLA EGE YILDIZLARI FIRTINA GİBİ ESİYOR MUĞLA EGE YILDIZLARI FIRTINA GİBİ ESİYOR

Muğla Valisi Esengül Civelek 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü sebebiyle bir kutlama mesajı yayımladı. Vali Civelek yayımladığı mesajında;

"Cumhuriyetin 1923 yılında ilanıyla başlayan süreçte Atatürk’ün önderliğinde gerçekleştirilen reformlar; kadınların erkeklerle birlikte eşit birey, eşit yurttaş hakkını kazanmalarını ve toplumsal yaşamın her alanında yer almalarını sağlamıştır.

Günümüzde kadınların toplumsal yaşamın sosyal, ekonomik, kültürel, eğitim, sağlık alanlarında ve karar alma mekanizmalarında konumlarının güçlendirilmesi, erkeklerle birlikte eşit hak ve fırsatlara ulaşmaları konusunda yasalarımızda sağlanan kadın-erkek eşitliğinin uygulamaya yansıtılması amacıyla önemli çalışmalar yürütülmektedir. 

İlimizde de kadınlarımızın sosyo-ekonomik konumlarını geliştirecek, aile içinde rollerini güçlendirecek, yaşam standartlarını iyileştirecek, daha güvenli bir geleceğe adım atmalarını sağlayacak projeleri hayata geçiriyor bu sayede kadınlarımızın yaşamlarında fark yaratmaya çalışıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü en iyi dileklerimle kutlar, sağlık, mutluluk ve başarı dolu günler dilerim" ifadelerini kullandı.