Muğla Valisi Esengül Civelek, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutladı. Vali Civelek yayımladığı mesajda;

"Millet Mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günde tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.



Bilginin üretilmesi, geliştirilmesi, paylaşılması ve yarınlara aktarılması sürecinde öğretmenlerimiz çok önemli bir role sahiptir. Cumhuriyetimizin kurucusu Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk; “Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden mahrum bir millet, henüz bir millet adını alma yeteneğini kazanamamıştır.” diyerek, çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmada en önemli gücün öğretmenler olduğunu ifade etmiştir. Çağın gerektirdiği bilgi ve becerilerle donatılmış, ahlaki ve kültürel yönden gelişmiş, yaşam boyu öğrenmeyi ilke edinmiş çağdaş bireyler yetiştirme çabamızı öğretmenlerimiz olmadan gerçekleştirmemiz mümkün değildir. 



Bu anlamlı günde, başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve görevi başında şehit olan öğretmenlerimiz ile ebediyete irtihal eden öğretmenlerimizi saygı ve minnetle anıyor, insanlık tarihinin en kutsal mesleğini yerine getiren tüm öğretmenlerimizin bir kez daha 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor, sağlıklı ve huzur dolu bir yaşam diliyorum" ifadelerini kullandı.

ÇÖL TOZU MUĞLA’YA ULAŞTI; HASTALAR UYARILDI ÇÖL TOZU MUĞLA’YA ULAŞTI; HASTALAR UYARILDI