MUĞLA BÜYÜKŞEHİR, TATİL ATIKLARINI TOPLA TOPLA BİTİRMEDİ MUĞLA BÜYÜKŞEHİR, TATİL ATIKLARINI TOPLA TOPLA BİTİRMEDİ

Sağlık Bakanlığı tarafından temin edilen maskeler, Muğla’daki eczanelere ulaştı. Ancak bakanlık tarafından vatandaşların cep telefonuna kısa mesaj ile gönderilmesi gereken kodlar henüz Muğla’ya gelmediği için maske dağıtımı yapılamıyor.

Muğla Eczacılar Odası Başkanı Serkan Tekin yaptığı açıklamada, maskelerin geldiğini ve şuanda eczanelerde mevcut olduğunu söyledi. Muğla’daki vatandaşların cep telefonuna bakanlık tarafından henüz kodların gönderilmediğini belirten Tekin, eczanelerde şuanda maske dağıtımı yapılamadığını kaydetti.

Tekin, kodları gelmeyen vatandaşların sağlık açısından eczane önlerinde beklememesi gerektiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti: “Kodları cep telefonlarına gelmeyen vatandaşlarımızın eczane önlerinde sırada beklememeleri ve yoğunluk oluşturmamaları için eczaneye gitmemelerini tavsiye ediyoruz. Kod olmadan giriş işlemi çok sağlıklı olmadığı için konuyla ilgili bakanlıktan cevap bekliyoruz. Cevap gelmesi halinde bu konuda gerekli duyuru yapılarak en hızlı ve güvenilir hizmeti vermek için elimizden geleni yapacağız. Sağlık Bakanlığı ile görüşüyoruz. Kodların en geç yarın gün içinde geleceğini tahmin ediyoruz.”

ECZANELERDEN ÜCRETSİZ MASKE NASIL ALINACAK?

Sağlık Bakanlığı tarafından vatandaşların cep telefonuna kısa mesaj ile bir kod gönderilecek. Vatandaşlar kendilerine gelen kısa mesajdaki kodu ile eczanelere başvurarak 10 gün için kişi başı 5 adet ücretsiz maske alabilecek. Eczacılar vatandaşa gelen kodu Reçetem sistemine kaydedecek. Uygulama şifrelerin vatandaşlara ulaşmasıyla başlayacak.

Ücretsiz maskelerini almak isteyen vatandaşların eczanelere gidip T.C. kimlik numaralarını ve cep telefon numaralarına gelen şifreyi belirtmeleri yeterli olacak. Bu bilgileri veren vatandaş cep telefonlarına gelen doğrulama kodunun ardından ücretsiz maskelerini alacak.


Kaynak: Altar Zeyhan