Muğla'nın içme suyunu karşılayan barajlardaki doluluk oranı son yağışlarla birlikte artış gösterdi. Marmaris Atatürk Barajında yüzde 96 olan su seviyesi yüzde 100'e çıktı. Geyik Barajındaki yüzde 60 olan su sevisi yüzde 64'e yükselirken, Mumcular Barajındaki yüzde 26 olan su seviyesi yüzde 30'ya yükseldi.

MUĞLA, ZEHİR TACİRLERİNE GÖZ AÇTIRMIYOR MUĞLA, ZEHİR TACİRLERİNE GÖZ AÇTIRMIYOR

Yağışlar sonrasında Geyik Barajı ve Mumcular Barajında su seviyesi yükselmiş olsa da 2020 yılı Ocak ayı su seviyesine erişemedi. 2021 Ocak ayında Geyik Barajında su seviyesi yüzde 60 oranına yükselse de 2020 yılının Ocak ayında barajda su seviyesi yüzde 83.93 oranındaydı. Mumcular Barajında ise 2021 yılı Ocak ayında su seviyesi yüzde 30'a çıkmışken, 2020 yılı Ocak ayında su seviyesi yüzde 54.44 oranını yakalamıştı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, yağışların bu yıl beklenen seviyede gerçekleşmediğini söyledi.

İklim değişikliklerinin etkilerini görmeye ve yaşamaya başladıklarını belirten Gürün, "Son yıllarda su seviyelerinde gözle görülür bir düşüş söz konusu. Barajlarımızdaki doluluk oranları ve yağış miktarlarına bakarak suyumuza her zamankinden daha fazla sahip çıkmamız gerekiyor. Tüm vatandaşlarımızın su konusunda daha hassas, dikkatli ve bilinçli davranması gerekiyor. Özellikle çeşme suyuyla herhangi bir sulama yapılmamalı, kaynaklarımızı dikkatli kullanmalıyız." ifadelerini kullandı.



Kaynak: AA