ARAS, ATA’NIN HUZURUNDA BUNLARI SÖYLEDİ ARAS, ATA’NIN HUZURUNDA BUNLARI SÖYLEDİ

Duruşma öncesi Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcilerinin adliye binası önünde düzenlediği protesto gösterisine katılan anne Aruz Şenpınar, “Hep kadınlar ölüyor. Kadınlar ölmesin, ölmesin” dedi.

Duruşmada, cinayet ardından olay yerine intikal eden 112 acil servis ekibi ve polis memurları tanık olarak katıldı. 5 polis memuru ve sağlık görevlileri, sanık Selim Ahmet Kemaloğlu'nun Zeynep Şenpınar'ı dışarıda bıçakladığını, zemin kattaki dairenin kapısına kadar kan izleri olduğunu vurguladı. Tanıklar, dairenin girişinde ise sapı olmayan bir bıçak tespit ettiklerini, kapıyı vurunca kimsenin açmadığını kaydetti.

Bunun üzerine daire sahibinin olay yerine çağırıldığını ve elindeki anahtarlarla kapıyı açmaya çalıştığını fakat başarılı olamadıklarını belirttiler. Evin camını kırarak içeriye girdikleri anda ise sanık Kemaloğlu'nun göğsüne bıçak dayamış bir halde intihar etmek üzere olduğunu, Şenpınar'ın cesedinin ise yüz üstü bir şekilde diğer odada gördüklerini ifade ettiler.

Katili ikna ederek, intihardan vazgeçirdiklerini ve etkisiz hale getirdiklerini söyleyen ekipler, daha sonra katili gözaltına aldıklarını ve olay yeri incelemesinden sonra tedavisi için hastaneye götürüldüğünü dile getirdi. Mahkeme heyeti, Adli tıptan istenen raporun henüz dosyaya gelmediği gerekçesiyle, duruşmayı 20 Nisan'a erteledi.



Kaynak: Cavit Akgün