CHP Ortaca Belediye Başkan Adayı'nın belirlenmesi için partide ön seçim sonucu belli oldu. Son yapılan CHP Parti Meclisi Toplantısı’nda Dalaman, Köyceğiz ve Yatağan belediye başkan adayları açıklanırken Ortaca, Milas ve Ula’da belediye başkan adayını belirlemek için ön seçim yapılmasına karar verilmişti. Ula’da dün yapılan ön seçim sonucunda Mehmet Caner CHP Ula Belediye Başkan Adayı olurken bugün CHP Ortaca Belediye Başkan Aadayı belirlendi. 

 CHP Ortaca İlçe Başkanlığı'nda yapılan oylamada üyeler; Evran Tezcan, Marziye İlhan, Mehmet Keza Kundakçı, Yılmaz Gümüş, Necdat Doylan, Oğuzhan Kılıç, Orhan Karaçelik, Selçuk Kamacı, Yunus Emre Armağan ve Zafer Kundakçı arasından CHP Ortaca Belediye Başkan Adayı'nı belirledi.

CHP ORTACA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI EVREN TEZCAN

2148 uyenin bulunduğu teşkilatta kullanılan 1717 oyun sonunda birinci olan aday adayı Evren Tezcan oldu. Buna göre CHP Ortaca İlçe Başkanlığı'nın ön seçim oylaması sonucunda Ortaca Belediye Başkan Adayı Evren Tezcan olarak belirlendi. Tezcan, bir önceki dönem CHP ilçe başkanlığı görevinde bulunmuştu.

Ön seçimde adayların aldığı oy sayısı şu şekilde: 

Evren Tezcan: 821

ESKİ KOCASINI ÖLDÜRTTÜĞÜ KİŞİYİ İTİRAF ETTİ! GÖZALTILAR VAR ESKİ KOCASINI ÖLDÜRTTÜĞÜ KİŞİYİ İTİRAF ETTİ! GÖZALTILAR VAR

Orhan Karacelik: 581

Marziye İlhan: 160

Selçuk Kamacı: 80

Necdet Doylan: 26

Yunus Emre Armağan: 15

Zafer Kundakçı: 9

Yılma Gümüş: 9

Oğuzhan Kılıç: 7 

Mehmet Keza Kundakçı: 2 

Oylamada 7 oy da geçersiz sayıldı.

Sandık kurulu başkanlığını CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün’ün yaptığı önseçimde İl Başkanı Zekican Balcı süreci başından sonuna kadar yakından takip etti. Ön seçimde oylama saat 8’de başladı. Üyeler akşam saat 17.30’a kadar oylarını kullanabildiler. Saat 17.30’da sandıklarda oy verme işlemi tamamlanınca tüm aday adayları üyelere kısa birer konuşma yaparak teşekkür ettiler. 

EVREN TEZCAN: "KAZANAN DA KAYBEDEN DE YOK"

Seçimin sonucunun belli olmasının ardından CHP Ortaca Belediye Başkan Adayı olan Evren Tezcan yaptığı kısa konuşmada "Ben bugün burada yarıştığımızı düşünmüyorum. O yüzden kazanan da kaybeden de yok. Bugün burada bir demokrasi şöleni vardı. Kazanan demokrasi ve Ortaca oldu. Esas yarışı 31 Mart’ta diğer partilere karşı vereceğiz. Herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.  Ardından tüm aday adayları birlik ve beraberliklerini göstermek adına ellerini havaya kaldırdılar.