CHP Ortaca Belediye Başkan Adayı ve otel işletmecisi Evren Tezcan'a ait Dalyan Kanalı'nda yer alan 80 dönümlük arazide, iş makineleriyle sazlıklar söküldü. Avrupa'nın en iyi korunan açık alanları arasında gösterilen 10 kilometre uzunluğundaki kanalın kenarındaki sazlıkların sökülmesi üzerine Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü harekete geçti.

Bölgede yapılan inceleme sonrası konu 'Çevre Kanunu ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanunun 6. maddesi' kapsamında gerekli işlemlerin yapılması için Milli Parklar Şube Müdürlüğü'ne aktarıldı.

Kaunos Antik Kenti ile tarihi açıdan zengin olan, tatlı ve tuzlu suyu, kumsalıyla dikkat çeken bölgede, Milli Parklar Şube Müdürlüğü görevlilerinin incelemelerinin sürdüğü bildirildi.

"ARAZİNİZDE ÇALIŞMA YAPILIYOR DİYE ARADILAR"

Tezcan, "Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından kanalda bir çalışma gerçekleştirilmiş. Arazinizde çalışma yapılıyor, diye arayanlar oldu. Biz de oraya gidince öğrendik. Bilgimiz dışında gerçekleşti, şok olduk" dedi.

MUSKİ: SADECE KANAL TEMİZLİĞİ YAPILDI

MUSKİ Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, bölgede sadece kanal temizliği yapıldığı ve konuyla ilgili hukuki sürecin devam ettiği bildirildi.

KİRALIK VİLLA FİYATLARI GÜNLÜK 1 MİLYON LİRAYI BULDU KİRALIK VİLLA FİYATLARI GÜNLÜK 1 MİLYON LİRAYI BULDU