ERDOĞAN İLE ÖZEL'İN GÖRÜŞMESİYLE İLGİLİ FLAŞ GELİŞME ERDOĞAN İLE ÖZEL'İN GÖRÜŞMESİYLE İLGİLİ FLAŞ GELİŞME

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydemir, görevinden ve parti üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.  Birol Aydemir, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: “İYİ Parti'deki görevlerimden ve üyeliğimden istifa ettiğimi kamuoyunun bilgilerine sunarım. Siyaseti sadece ülke ve milletimiz için güzel şeyler yapmanın bir aracı olarak gördüm. Bu nedenle siyasete girdim. Çünkü kurumsallığın oldukça zayıf olduğu ülkemiz; sosyal, ekonomik, hukuki tüm bileşenleri ile siyasetten aşırı derecede etkileniyor.

Ülkemizin mevcut siyasi atmosferindeki doğru alternatif olma yolunda partimizin karar alıcı organlarında fikirlerimi beyan etmekten geri durmadım. Ancak, maalesef partideki çalışma arkadaşlarımla aynı rotada ilerleyemeyeceğimizi üzülerek müşahede ettim. Bu sebeple İYİ Parti'den ayrılmaya karar verdim. Ancak, bundan sonra da bilgi ve tecrübemi ülkemizin hizmetine sunmaya ve bu doğrultuda çalışmaya/üretmeye inşallah devam edeceğim. “

DEVA'DAN İYİ PARTİ'YE GEÇMİŞTİ

Birol Aydemir 2011-2016 arasında Türkiye İstatistik Kurumu başkanı olarak görev yaptı, Şubat 2016'da kendi isteğiyle emekli oldu. DEVA Partisi kurucularından olan Aydemir, 15 Mart 2022'de partisinden istifa etti ve ardından İYİ Parti'ye katıldı.