İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından düzenlenen operasyonu duyurdu.

Yerlikaya,  “İnsan kaçakçılığı yaparak, ülkemizi düzensiz göçün hedefi ve transit geçiş yolu haline getirmeye çalışan insan tacirlerine asla fırsat vermeyeceğiz. Ülkemizin her bölgesinde kararlılıkla sürdürdüğümüz operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek.” Dedi.

ARKADAŞINI ÖLDÜRDÜ SONRA KENDİ CANINA KIYDI ARKADAŞINI ÖLDÜRDÜ SONRA KENDİ CANINA KIYDI

Yerlikaya’nın açıklaması şöyle: “Jandarma Genel Komutanlığı Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticaretiyle Mücadele Daire Başkanlığı ve Göç İdaresi Başkanlığı koordinesinde; İl Jandarma Komutanlıklarınca Edirne, Kırklareli, Çanakkale, İzmir, Muğla ve Van’da 4 gün süren operasyonlarda yakalanan Göçmen Kaçakçılığı Organizatörlerinin 15  tutuklandı, 11 hakkında adli kontrol kararı verildi. Diğerlerinin işlemleri sürüyor.

 Ayrıca operasyonlar sonucu düzensiz göçmenlerin arasına karışarak sınırı geçmeye çalışan 4 BTÖ mensubu ve 2 FETÖ şüphelisi yakalandı. Operasyonlar sonucu; Ruhsatsız tabanca, AK-47 Piyade Tüfeği, 24 adet araç, 1 adet sürat teknesi, Çok miktarda Türk Lirası, döviz ve çok sayıda dijital materyale el konuldu.  Yakalanan düzensiz göçmenler,  ülkelerine geri gönderilmek üzere geri gönderme merkezlerine teslim edildi.”