Turizm acentelerinin, bisiklet turizmine odağını çevirmesiyle,  Muğla'daki binlerce yıllık antik kentleri, eşsiz doğal manzaralar eşliğinde uzanan sahil şeritlerini, pedal çevirerek gezmek isteyenlerin sayısı da arttı.

Rota, yabancı turizm acentelerine sunuldu.

Farklı ülkelerden bisiklet turizminde profesyonel olan acentelerle çalışan Almanya merkezli Island Hopping yetkilileri, Bodrum-Fethiye arasındaki "Likya Sahil Turu"nu tanıttı.

MUĞLA İLÇESİNDE ÜCRETSİZ TİYATRO MUĞLA İLÇESİNDE ÜCRETSİZ TİYATRO

Muğla, rotaları gezen Almanya, İspanya, İsviçre, İtalya, İngiltere, Gürcistan, Hollanda, Hırvatistan, ABD, Avustralya ve Brezilya'dan acente yetkililerini büyüledi.

Firmanın Türkiye'de işbirliği yaptığı Cycle Turkey'in ev sahipliğinde , firmanın sahibi Ali Sonay, "Türkiye'de bisiklet turizminin gelişmesiyle acentelerin müşterilerini Türkiye'ye yönlendirmek istiyoruz. 22 yıldır yurt içi ve yurt dışında bisiklet turları düzenliyoruz. Yabancı acenteler, Türkiye'nin bisiklet turizmine elverişliliğini önce kendileri gelip görüyor. Tanıtımda başarıya ulaştığımıza inanıyorum. Tanıtımlar vasıtasıyla, her geçen yıl biraz daha potansiyelimiz artıyor. Misafir talebi oluşmaya başladı. Hatta bu yıl 2024-2025 için çok yoğun talep almaya başladık. Bisiklet turizmiyle ilgili çalışmalarımız, rotalarımız ve teknelerimizin yanında otellerimizi ve kamp alanlarını da tanıtmaya başladık. Amacımız dünya çapında gelişen bu turizm faaliyetini, Türkiye'de yaygın hale getirmek. Tanıtımda başarıya ulaştığımıza inanıyorum. Bisiklet turizmiyle sezon da uzadı. Turizm sadece deniz, kum ve güneşten ibaret değil. Turizm bisiklet turlarıyla kırsal kesimlere yayılarak o bölgenin ekonomisine de katkı sağlıyor." dedi.

Island Hopping'in kurucusu Klaus Schenk de;  "Tekne ve bisikletle bir yeri gezmek oldukça cazip. Her gün farklı bir yeri gördük. Türkiye'deki tekneler gayet güzel. Personel işin bilincinde. Daha fazla misafir gelmesi için gereken altyapının oluştuğunu gözlemliyoruz. Bisiklet turizmi, Türkiye'ye katkı sağlayacaktır. Bisiklet turizmi, sezon başlangıcını ve sezon sonlarını uzatan bir turizm faaliyeti. Gelecek misafir kitlesi yaz sezonunda gelenlerden daha fazla para harcayabilir." şeklinde ifadelerde bulundu.