Ankara, İzmir, İstanbul ve Bursa gibi büyük kentlerden 9 günlük tatil için Muğla’yı tercih eden vatandaşların dönüşünde Ula ilçesinde başlayan ve Yatağan ilçesinde sona eren araç kuyruğu yaklaşık 30 kilometre uzunluğa yaklaştı.

KUYRUK GÖKOVA KAVŞAĞINDA BAŞLADI

Sabah saatlerinde sakin olan karayolu öğleden sonra Fethiye, Ortaca, Dalaman ve Köyceğiz, Datça ve Marmaris’ten yola çıkan tatilciler Gökova kavşağında buluşması ile araç kuyruğu başladı.

Muğla Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik ve Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri özellikle kritik noktalarda gün boyu görev alarak trafik akışının sağlıklı bir şekilde yürütülmesi amacıyla sürücülere yardımcı oldu. Trafik akışının yoğun olduğu bölgelerde trafik ışıkları geçici süre askıya alınırken, trafik akışını trafik ekipleri tarafından yönlendirildi.

200 BİN ARAÇ, 2 MİLYON ZİYARETÇİ

Muğla bölgesine Ramazan Bayramı sürecinde yaklaşık 200 bin araç girişi ve 2 milyona yakın yerli turist girişi olduğu tahmin ediliyor. Turizm sezonu öncesi 9 günlük Ramazan Bayramı tatili turistik tesislerin yanında bölge esnafının da yüzünü güldürdü.

E-DEVLET'E GELEN MESAJ ÜZMESİN

TÜRK-İŞ'TEN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI! KÜP ÖRNEĞİNİ VERDİ TÜRK-İŞ'TEN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI! KÜP ÖRNEĞİNİ VERDİ

Araçlarıyla dönüş yolculuğunda olanların hem canlarını tehlikeye atmamaları hem de cezalı duruma düşmemeleri için trafik kurallarına dikkat etmeleri gerekiyor. Aksi halde e-Devlet üzerinden gelecek bildirimlerle karşılaşma ihtimali olan araç sahipleri için yetkililer tarafından sık sık uyarılar yapılıyor.

ACI BAYRAM BİLANÇOSU

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ramazan Bayramı tatilinin 7 gününde 4 bin 370 trafik kazasının meydana geldiğini, kazalarda 55 kişinin hayatını kaybettiğini ve 7 bin 331 kişinin yaralandığını bildirdi.